«

»

Кві 05

До уваги суб’єктів господарювання: Як безпечно отримати їжу через сервіс доставки (рекомендаційний матеріал)

cov-19001Адміністрація Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що Державною комісією техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлено з 25.03.2021р. на Львівщині червоний рівень  епіднебезпеки через різке зростання захворюваності на коронавірус. Зокрема, п.1.1 Протоколу №11 позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 24.03.2021р. заборонено приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, крім послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос і   закладів громадського харчування  в аеропортах.        Протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)  затверджені  Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.12.2020 № 57, якою передбачено наступне:

– У закладах, що здійснюють обслуговування на виніс, прийом замовлень відбувається дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомунікацій), через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері).

–  На вході до закладу та поруч з місцем видачі замовлень при роботі закладу на виніс організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

– Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо).

– Забороняється очікування черги  в приміщенні закладу.

– Меню розміщуються для безконтактного ознайомлення біля входу або місця  прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей.   Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією.

–  Видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тарі /упаковці.

– Дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу.

– Прибори та додатки до напоїв (цукор, мішалки, трубочки тощо) мають бути в індивідуальній упаковці.

– Видача замовлень клієнтам  та  розрахунок здійснюється через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу.

– 3абезпечується можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку.

– Допуск до роботи персоналу закладу здійснюється за умови проведення термометрії при використанні засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.

– У разі виявлення працівника з підвищеною температурою тіла або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з наданням рекомендацій звернутись за медичною допомогою.

– Особи, хворі COVID-19 та особи, щодо яких встановлено в процесі епідеміологічного розслідування підозру, підлягають самоізоляції або госпіталізації в порядку, визначеному галузевими стандартами в сфері охорони здоров’я, а також відсторонюються від роботи на час самоізоляції або хвороби.

–  Персонал закладу забезпечується засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на не менше, ніж 2 робочі дні.

  – Працівники закладів громадського харчування,  які видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор, окуляри (або захисний екран між працівником та відвідувачем при видачі замовлень на виніс) та одноразові рукавички.

-Після кожного зняття ЗІЗ та одяганням чистої маски/респіратора, одноразових рукавичок працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити їх антисептичним засобом.

-Адміністрація закладу громадського харчування повинна провести навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації та забезпечити контроль за дотриманням зазначених правил.

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

–  постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників;

– інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування  в закладі та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;

– вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук;

– централізований збір ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією та дезінфекцією контейнерів;

– тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику.

 

Працівники повинні:

– регулярно мити руки з милом, обробляти спиртовмісними антисептиками не рідше, ніж раз на 3 години та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо;

– утримуватися від дотиків до обличчя руками;

–  не контактувати з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань;

– самоізолюватися у разі виникнення ознак хвороби.

 

Відвідувачі повинні:

– обробляти руки антисептичним засобом,

– дотримуватися соціальної дистанції в 1,5-2 м;

– використовувати засоби індивідуального захисту. 

Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на керівника та/або адміністратора закладу.  Проте від сумлінного ставлення кожного та неухильного виконання карантинних вимог залежить  недопущення поширення COVID-19. Тож нехай кожен дбає про власну безпеку! Бережіть себе та будьте здорові!

print

Pin It on Pinterest

Bakautoto Bakautoto Bakautoto situstoto situs togel resmi bandar togel situs togel terpercaya situs toto bandar togel terpercaya bandar togel bandar togel bandar togel situs togel resmi
rimbatoto rimbatoto slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor