«

»

Бер 30

Про затвердження Порядку компенсації витрат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування на території Старосамбірської міської територіальної громади на 2021 рік

гербСТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6-а сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від  30 березня 2021 р    № 155

Про затвердження Порядку компенсації витрат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування на території Старосамбірської міської територіальної громади на 2021 рік

Відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.29, 31, 37 Закону України «Про автомобільний транспорт», враховуючи рішення Старосамбірської міської ради від 21 грудня 2020 року №40 «Про бюджет Старосамбірської міської територіальної громади на 2021 рік» та з метою забезпечення проведення розрахунків з компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та ефективного використання бюджетних коштів, Старосамбірська міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Порядок компенсації витрат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування на території Старосамбірської міської територіальної громади. (додаток 1).

2.Створити комісію з питань розрахунків обсягів компенсації витрат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування (додаток 2).

Комісії з питань розрахунків обсягів компенсації витрат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування визначити коефіцієнт співвідношення кількості безоплатно перевезених пасажирів до пасажирів, що оплачують проїзд.

  1. Затвердити форму типового договору на здійснення компенсації витрат автомобільним перевізникам за перевезення пільгових категорій пасажирів за рахунок бюджету Старосамбірської територіального громади (додаток 3).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії – депутат Р.Лазірко).

Міський голова                                                    І.Трухим


Додаток 1 до рішення Старосамбірської міської ради від 30.03. 2021року №155

ПОРЯДОК

компенсації витрат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування  на території Старосамбірської міської територіальної громади

1.Загальні положення

 

1.1.Порядок визначає механізм здійснення компенсаційних виплат перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування на приміських маршрутах за рахунок та в межах бюджету Старосамбірської міської територіальної громади, передбаченого на зазначені цілі.

1.2.Законодавчою та нормативною основою Порядку є Бюджетний кодекс України, Закони України про Державний бюджет України на відповідний рік, «Про автомобільний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», постанова від 29 січня 2003 року №117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги», інші законодавчі і нормативні акти, що регулюють відносини у відповідній сфері.

 

2.Перелік пільгових категорій

2.1.Дія Порядку компенсації витрат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування  на території Старосамбірської міської територіальної громади поширюється на наступні категорії громадян:

-2.1.1. учасники бойових дій;

-2.1.2. бійці-добровольці АТО;

-2.1.3. особи з інвалідністю внаслідок війни 1, 2, 3 груп;

-2.1.4. члени сімей загиблих військовослужбовців;

-2.1.5. особи з інвалідністю I групи із супроводжуючою особою;

-2.1.6 учасники ліквідації аварії на ЧАЕС 1,2 категорії;

-2.1.7. діти з багатодітних сімей;

-2.1.8. діти з інвалідністю;

-2.1.9. реабілітовані та потерпілі від політичних репресій.

 

3.Порядок виділення коштів та розрахунків за пільговий проїзд

3.1.Розподіл коштів між перевізниками проводиться пропорційно до кількості транспортних засобів, що працюють на приміських маршрутах загального користування.

3.2.Порядок застосовується до перевізників, які не мають можливості здійснювати персональний облік пільговиків.

3.3.Головні розпорядники бюджетних коштів здійснюють компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян відповідно до договору про перевезення пасажирів між перевізником та замовником транспортних послуг за рахунок коштів місцевого бюджету.

3.4.При розрахунку компенсаційних виплат за пільговий проїзд застосовуються коефіцієнти співвідношення кількості безплатно перевезених пасажирів до пасажирів, що оплачують проїзд.

3.5.Для визначення коефіцієнтів утворюються комісії з питань розрахунків обсягів компенсації витрат автомобільним транспортом загального користування (надалі – Комісія). Розрахунок коефіцієнтів співвідношення кількості безоплатно перевезених пасажирів і платних пасажирів проводиться на підставі акта обстеження пасажиропотоку (додається) щодо кожного перевізника і затверджується розпорядженням голови райдержадміністрації і доводиться до кожного учасника розрахунків.

3.6.Перевізники щомісячно до 10 числа наступного за звітним місяцем надають до відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Старосамбірської міської ради розрахунки суми компенсації виплат (додаток) та акти звіряння розрахунків за формою 3-пільга.

Перевізники несуть відповідальність за достовірність наданих розрахунків.

 

4.Відповідальність та контроль

4.1.Перевізники зобов’язані:

–  беззаперечно виконувати вимоги Законів України «Про транспорт» (ст. 12 «Обов’язки та  права підприємств транспорт») та «Про автомобільний транспорт» (ст.37 «Додаткові зручності  для  окремих  категорій  пасажирів  під  час  перевезень»)  в  частині  надання  права  на  пільги  громадян  щодо  користування транспортом, відповідно до укладених договорів;

–  безперешкодно  допускати  представників комісії для  обстеження  пасажиропотоку  та  перевірки  правильності  ведення  обліку  безплатно  перевезених пасажирів.

4.2. Старосамбірська територіальна громада зобов’язується своєчасно оплачувати узгоджені, відповідно до даного Положення, розрахунки компенсацій за перевезення пільгових категорій мешканців громади.

 

5.Порядок розрахунків

5.1.Щомісяця відділ соціального захисту виконавчого комітету Старосамбірської міської ради складає з перевізниками акти звіряння за формою, затвердженою Міністерством праці та соціальної політики України від 28.03.2003 №83 «Про затвердження форми № 3-пільга», готує реєстри розрахунків і у визначені законодавством строки надає їх до фінансового відділу виконавчого комітету Старосамбірської міської ради (додається).

5.2.Фінансовий відділ здійснює фінансування Програми через Старосамбірську міську раду в межах виділених коштів для подальшого  перерахування перевізникам, які здійснюють безкоштовні перевезення пільгових категорій населення.

5.3.Здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян припиняється у разі закінчення терміну дії договору про перевезення пасажирів, а також закінчення терміну дії або позбавлення перевізника ліцензії на здійснення пасажирських перевезень.

  1. Заключні положення

6.1.Спори, що виникають між перевізниками та  відділом соціального  захисту населення виконавчого комітету міської ради вирішуються шляхом переговорів.

У випадках недосягнення  згоди  між  сторонами  спори  вирішуються  згідно з чинним законодавством України.

Секретар міської ради                                          І.Жук

 

 

 

 

 

 

Додаток до п.3.5.

Порядку компенсації витрат автомобільним

перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів,

що мають право на пільговий проїзд на приміських

маршрутах загального користування  на території

Старосамбірської міської територіальної громади

 

 

АКТ

обстеження пасажиропотоку на _________________________ маршруті

(приміському)

звичайного режиму руху № _____________________________________

(назва маршруту)

 

Дата Початок рейсу Напрям

(прямий, зворотний)

Марка та № автобусу Кількість платних пасажирів Кількість пільгових пасажирів
1 2 3 4 5 6
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
Разом:    

 

Коефіцієнт співвідношення пільгових і платних пасажирів – ______________ (Разом гр.6/разом гр.5)

 

Представник перевізника:                                                             Представники комісії:

_______________________ (прізвище, ініціали)                    _______________________ (прізвище, ініціали)

 

_______________________ (прізвище, ініціали)

 

_______________________ (прізвище, ініціали)

 

_______________________ (прізвище, ініціали)

 

_______________________ (прізвище, ініціали)

 

 

 

 

Додаток до п.5.1.

Порядку компенсації витрат автомобільним

перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів,

що мають право на пільговий проїзд на приміських

маршрутах загального користування  на території

Старосамбірської міської територіальної громади

 

 

РОЗРАХУНОК

суми компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих

категорій громадян при користуванні пасажирським

транспортом на приміських маршрутах

__________________________________________________

(назва перевізника)

 

__________________________________________________

(за звітний період)

 

Назва маршруту Виручка від пасажирів, що оплачують проїзд, грн. Тариф за 1 пас/км, грн. Середня дальність поїздки, км Середня вартість поїздки одного пасажира, грн.

(гр.2хгр.3)

Кількість пасажирів, що оплачують проїзд, чол. (гр.1/гр.4) Коефіцієнт співвідно-шення по громаді (перевізнику) Кількість пільговиків, чол. (гр.5хгр.6) Сума компенсації

(гр.4хгр7)

  1 2 3 4 5 6 7 8
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
Всього    

 

Перевізник    ______________________________________ (прізвище, ініціали)

М.П.

Головний бухгалтер ________________________________ (прізвище, ініціали)

 

 

Додаток 2

до рішення Старосамбірської міської ради

від 30.03. 2021року №155

 

 СКЛАД КОМІСІЇ

з питань розрахунків обсягів компенсації витрат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на приміських маршрутах загального користування

 

 

  1. Пупа Руслан Романович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, голова комісії;
  2. Лисейко Іван Ігорович – начальник відділу соціального захисту населен-ня виконавчого комітету Старосамбірської міської ради, заступник голови комісії;
  3. Курій Тетяна Ярославівна – провідний спеціаліст відділу соціального захис-ту населення виконавчого комітету Старосамбір-ської міської ради, секретар комісії;

 

  1. Масляк Микола Степанович – головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Старосамбірської міської ради, член комісії;
  2. Милян Любов Михайлівна – головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Старосамбірської міської ради, член комісії.
  3. Романяк Іван Миколайович – директор Самбірського АТП 14608, член комісії.

 

 

 

 

Секретар міської ради                                          І.Жук

print

Pin It on Pinterest