«

»

Лют 18

Положення про преміювання працівників виконавчих органів Старосамбірської міської ради

гербСТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5-а сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від  18 лютого 2021 р                  № 96

Про затвердження Положення про преміювання працівників виконавчих органів Старосамбірської міської ради

З метою посилення стимулювання відповідального та професійного ставлення працівників до виконання своїх посадових обов’язків, виходячи з результатів індивідуальної праці та оцінки особистого вкладу в загальні результати роботи, підвищення ефективності та якості, забезпечення належного рівня трудової та виконавської дисципліни, відповідно до ст. 8-3 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів) (зі змінами), Кодексу законів про працю України, Наказу Міністерства праці України від 02.10.1996 №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів», керуючисьч.1 ст.52, ч.6 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Старосамбірська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Положення про преміювання працівників виконавчих органів Старосамбірської міської ради (додається).
  2. Вважати таким, що втратило чинність попереднє Положення про преміювання працівників виконавчого комітету Старосамбірської міської ради та його структурних підрозділів.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії – депутат Р.Лазірко).

 Міський голова                                    І.Трухим

 


ПОЛОЖЕННЯ про преміювання працівників виконавчих органів Старосамбірської міської ради

Положення про преміювання працівників виконавчих органів Старосамбірської міської ради (далі – Положення) впроваджується з метою стимулювання сумлінного та якісного виконання працівниками органів місцевого самоврядування своїх посадових обов’язків, ініціативного і творчого підходу до вирішення поставлених завдань, забезпечення належного рівня трудової та виконавської дисципліни.

Положення розроблено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами), Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Кодексу законів про працю України, Наказу Міністерства праці України від 02.10.96 №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» та у відповідності до інших нормативно-правових актів України.

1. Загальні положення та порядок преміювання

  • 1. Преміювання міського голови здійснюється за рішенням Старосамбірської міської ради.

1.2. Преміювання секретаря міської ради, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами виконавчого комітету, старост, інших посадових осіб та службовців виконавчих органів міської ради, робітників, зайнятих обслуговуванням виконавчих органів міської ради здійснюється в межах фонду преміювання, фонду оплати праці та економії фонду оплати праці, на підставі розпорядження міського голови. Премія за поточний місяць виплачується разом із заробітною платою поточного місяця. Видатки на преміювання передбачаються в кошторисі витрат.

1.3. Преміюванню підлягають працівники, визначені в пункті 1.2 цього Положення, з дати їх призначення на посаду. Преміювання працівників, прийнятих на роботу з випробувальним терміном здійснюється після закінчення цього строку з дня визнання працівника таким, що витримав випробування.

1.4. Преміювання працівників здійснюється відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи за підсумками роботи за певний період (місяць, квартал, півріччя, рік).

1.5. В окремих випадках за виконання особливо важливої роботи або з нагоди ювілейних дат, державних, професійних та релігійних свят, за розпорядженням міського голови з урахуванням особистого внеску,  секретарю міської ради, першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючому справами виконавчого комітету, старостам, іншим посадовим особам  та службовцям виконавчих органів міської ради, а також робітникам, зайнятим обслуговуванням виконавчих органів міської ради, може бути виплачена одноразова премія в межах затвердженого фонду оплати праці та фонду преміювання.

2. Показники, умови і розміри преміювання

2.1. Преміювання працівників виконавчих органів Старосамбірської міської ради, визначених в пункті 1.2 цього Положення, може здійснюватися  за особистий вклад в загальні результати роботи щомісяця, щокварталу, що півроку або за підсумками року, а також до державних, релігійних і професійних свят та ювілейних дат, у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш ніж 10% від посадових окладів та економії фонду оплати праці.

2.2. Рішення про преміювання приймається міським головою. Підготовку проекту розпорядження міського голови про преміювання забезпечує юридичний відділ виконавчого комітету Старосамбірської міської ради.

2.3. Розміри премії секретаря міської ради, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами виконавчого комітету, старост, встановлюються міським головою в межах фонду оплати праці та зазначаються у відповідному розпорядженні.

2.4. Розміри премії інших посадових осіб  та службовців виконавчих органів міської ради, а також робітників, зайнятих обслуговуванням виконавчих органів міської ради, встановлюються міським головою на підставі пропозицій секретаря міської ради, першого заступника міського голови, заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету та керівників виконавчих органів міської ради, в залежності від підпорядкованості.

2.5. Конкретний розмір премії працівників,визначених в пункті 1.2 цього Положення, граничними розмірами не обмежується, але визначається в межах встановленого фонду оплати праці.

2.6. За результатами роботи за місяць для визначення конкретного розміру премій враховуються такі показники:

– особистий внесок працівника у загальні результати роботи;

– обсяг та інтенсивність виконаної працівником роботи;

– оперативність виконання роботи;

– термін, якість і важливість виконуваних робіт;

– ініціативність у діяльності та результативність;

– стан виконавської дисципліни;

– належне, якісне і своєчасне виконання обов’язків, визначених для відповідних категорій працівників у посадових інструкціях, доручень безпосереднього керівника;

– дотримання трудової дисципліни, правил внутрішнього трудового розпорядку;

– відсутність порушень нормативно-правових актів з питань служби в органах місцевого самоврядування.

2.7. Премії не виплачують за час відпусток, тимчасової непрацездатності, навчання, а також в інших випадках, коли згідно з чинним законодавством виплати проводяться виходячи із середньої заробітної плати.

2.8. Працівникам, які звільнилися з роботи в місяці за який провадиться преміювання, премії не виплачуються, за винятком працівників, які звільнені:

у зв’язку з виходом на пенсію;

за станом здоров’я;

за угодою сторін;

у зв’язку з переведенням на іншу роботу;

у зв’язку зі скороченням чисельності (штату);

у зв’язку з доглядом за дитиною до 14 років.

2.9. Міський голова має право збільшувати окремим працівникам розмір премії в межах наявних коштів на місяць, за який здійснюється преміювання, за:

якісну підготовку матеріалів для розгляду актуальних питань на сесіях міської ради, засіданнях виконавчого комітету, нарадах тощо;

проявлення ініціативи та внесення пропозицій по вирішенню складних і проблемних виробничих питань;

освоєння нових технічних засобів в процесі виконання поставлених завдань;

особливий внесок при виконанні важливого доручення чи завдання.

2.10. Преміювання секретаря міської ради, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами виконавчого комітету, старост, інших посадових осіб та службовців виконавчих органів міської ради, робітників, зайнятих обслуговуванням виконавчих органів міської ради, за виконання особливо важливої роботи або з нагоди ювілейних дат, державних, професійних та релігійних свят здійснюється згідно з пунктами 2.12, 2.13. даного Положення. Рішення про вказані виплати приймається міським головою.

2.11. Розмір премії встановлюється конкретно працівнику у відсотках до посадового окладу з урахуванням встановлених надбавок та доплат:

надбавка за ранг посадової особи місцевого самоврядування;

надбавка за вислугу років;

надбавка за високі досягнення у праці;

доплата за науковий ступінь кандидата або доктора наук з відповідної спеціальності;

надбавка за секретність;

індексації заробітної плати.

2.12. Крім того, розмір премії працівникам може встановлюватися в конкретно визначеному розмірі (визначена у твердій грошовій сумі або кількісне визначення окладів).

2.13. Преміювання за підсумками роботи за рік здійснюється відповідно до особистого внеску працівників в загальні результати роботи.

2.14. У разі наявності підстав, зазначених у додатку до цього Положення, розмір премій працівникам може бути зменшений або працівники можуть бути позбавлені премії за поданням керівника відповідного виконавчого органу міської ради. Розмір премій керівникам виконавчих органів міської ради може бути зменшений або такі можуть бути позбавлені премії за поданням профільного заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету або за рішенням міського голови (додається).

2.15. Повне або часткове позбавлення премії можливе за виробниче упущення чи інший проступок, виявлені не пізніше одного місяця, але не пізніше шести місяців з дня вчинення упущення чи проступку, не враховуючи часу звільнення працівника від роботи у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці.

2.16. У повному обсязі премія виплачується за фактично відпрацьований час працівникам, які виявили сумлінне виконання службових обов’язків, не допустили порушень трудової та виконавської дисципліни.

2.17. Преміювання робітників, зайнятих обслуговуванням органів міської влади здійснюється згідно з Наказом Міністерства праці України від 02.10.96 №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів».

2.18. Нарахування премії для працівників, виконавчі органи яких обслуговує відділ бухгалтерського обліку та звітності Старосамбірської міської ради, здійснює відділ бухгалтерського обліку та звітності Старосамбірської міської ради, для всіх інших працівників – відділи/спеціалісти бухгалтерського обліку та звітності відповідних виконавчих органів-головних розпорядників коштів.

Секретар міської ради                                          І.Жук


Додаток 1 до Положення про преміювання працівників виконавчих органів Старосамбірської міської ради

Перелік підстав для зменшення розміру премії працівникам

п/п

Вид порушення Відсоток, на який зменшується розмір премії
1 Порушення Правил внутрішнього трудового розпорядку виконавчих органів  міської ради, в тому числі запізнення на роботу, передчасне залишення роботи тощо до 50 відсотків
2 Прогул (в тому числі відсутність на роботі більше трьох годин протягом робочого дня без поважних причин) до 100 відсотків
3 Порушення термінів виконання документів, недотримання вимог щодо порядку їх підготовки до 50відсотків
4 Порушення термінів розгляду звернень громадян до 100 відсотків
5 Невиконання без поважних причин інших обов’язків, передбачених посадовою інструкцією до 50 відсотків
6 Застосування до працівника дисциплінарного стягнення у вигляді догани (у розрахунковому періоді, коли догану було оголошено) 100 відсотків

Секретар міської ради                                          І.Жук 

print

Pin It on Pinterest