«

»

Лип 21

Розроблено пропозиції внесення змін до чинного бюджетного законодавства

unnamedЛьвівська обласна державна адміністрації направила до Верховної Ради України пропозиції, підготовлені Департаментом фінансів щодо внесення змін до чинного бюджетного законодавства для подальшого зміцнення фінансової спроможності місцевих бюджетів.

Зокрема, запропоновано конкретні механізми щодо удосконалення методики горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів і збільшення фінансового ресурсу для освіти та охорони здоров’я шляхом відновлення обсягу додаткової дотації з державного бюджету та коригування формули розподілу освітньої субвенції. Також, під час формування міжбюджетних трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам необхідно застосовувати коригувальні коефіцієнти для гірських територій та на інфляційні процеси; встановити диференційовані нормативи співфінансування державних програм з місцевих бюджетів тощо.

Сподіваємось, що народні депутати від Львівщини підтримають пропозиції обласної державної адміністрації, які знайдуть відображення в показниках державного та місцевих бюджетах.

print

Pin It on Pinterest