«

»

Лип 30

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

памятка терор_nВажливим напрямом державної політики є протидія торгівлі людьми.
Торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, упродовж 2012-2021 рр. 40 осіб Львівщини отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них: 10 – жінки, 27 – чоловіки, 3 – діти (2 дівчат, 1 хлопчик). За формою експлуатації: 23 – трудова, 11 – сексуальна, 2 – продаж дитини, 4 – втягнення у злочинну діяльність.

Для отримання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, особі необхідно звернутись до управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій за місцем проживання чи перебування бо до департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації за адресою: м. Львів, вул. Митрополита Андрея, 10 (каб. № 112), та за телефоном: (032)255-47-96.

Консультацію з питань протидії торгівлі людьми можна отримати також звернувшись до громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» за телефоном: (032) 295-50-60; на Національну безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0(800)-505-501 (зі стаціонарних телефонів) та 527 (з мобільних телефонів).

print

Pin It on Pinterest