«

»

Сер 13

Карантинні обмеження продовжуються!

ДержпродспоживслужбаУ зв’язку із діючими  в Україні карантинними обмеженнями через поширення коронавірусної інфекції COVID-19,   державними інспекторами  Старосамбірського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, продовжується проведення комісійних обстежень, в т.ч. у складі мобільних груп,  щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень суб’єктами господарювання різних форм власності  та громадянами (у салонах краси, закладах громадського харчування, продовольчих та непродовольчих магазинах, офісних приміщеннях, агропродовольчому ринку тощо).

Станом на 01.08.2021 року обстежено: 1695 об’єктів торгівлі продовольчими товарами; 1843   об’єктів торгівлі непродовольчими товарами; 165 закладів громадського харчування; 42 перукарні та салони краси,  5 стоматкабінетів , 142 транспортні одиниці, 10 дитячих дошкільних закладів та   43 заклади загальної середньої освіти. Всього виявлено 171 порушення. Основні з них: не проводиться температурний скринінг працівників, відсутні інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19; наявне перебування в закладі  осіб   без одягненої захисної маски; відсутнє маркування біля місць потенційного скупчення людей; не організовано місця для обробки рук, не дотримується режим проведення дезінфекції поверхонь та місць контакту рук працівників і відвідувачів; порушуються вимоги щодо поводження з використаними ЗІЗ.

В ході моніторингових обстежень, спеціалісти Держпродспоживслужби щоденно проводять роз’яснення та надають  рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, на агропродовольчому ринку та місцях масового скупчення людей.

print

Pin It on Pinterest