«

»

Сер 12

Протокол засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі

ПРОТОКОЛ №1

засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради від 11 серпня  2021 року

Місце проведення:кабінет начальника гуманітарного відділу

Початок засідання:11:30

Присутні:

Голова комісії : Яворський М.В., депутат Старосамбірської міської ради.

Секретар комісії: Нискогуз О.В.,депутат Старосамбірської міської ради, голова депутатської комісії з гуманітарних питань.

Члени комісії:

Леус Юрій Олександрович, уповноважений представник для контактів з державними органами громадської організації «Товариство з охорони культурної спадщини «Острогірка»,

Дик Мирон Тадейович – голова ОТО ППО і науки України.

Відсутні:

Члени комісії

Підгайна Н.Р., головний спеціаліст сектору правового забезпечення  управління Державної служби якості освіти у Львівській області,

Парійчук-Брухаль Роксолана Іванівна., завідувач сектору взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про затвердження порядку денного засідання комісії з проведення конкурсу на посадукерівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради Львівської області.
  2. Ознайомлення членів комісії з порядком проведення конкурсного відбору на заміщення посади керівника закладу загальної середньої освіти.
  3. Розгляд заяв претендентів на участь у конкурсі на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області та поданих ними документів на відповідність установленим законодавством вимогам.

4.Прийняття рішень про допущення та /або недопущення претендентів на участь у конкурсному відборі на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської радиСамбірського району Львівської області.

5.Про затвердження тестових завдань на знання законодавства України у сфері освіти та варіантів ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидатів на посаду керівника закладу освіти.

  1. Про делегування представника від конкурсної комісії для ознайомлення кандидатів із закладом освіти та затвердження графіку знайомства претендентів із закладом та затвердження графіку проведення етапів конкурсних відборів на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі.

По першому питанню слухали:

Нискогуз О.В.,секретаря конкурсної комісії, яка відкрила засідання та ознайомила присутніх членів конкурсної комісії із порядком денним засідання комісії з проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі та запропонувала його затвердити.

Зауваження та пропозиції до порядку денного відсутні.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити порядок денний.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 4 (чотири);

«проти» – 0 (нуль);

«утримались» – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

По другому  питанню слухали:

Нискогуз О.В.,секретаря конкурсної комісії, яка оголосила склад конкурсної комісії, який був затверджений наказом начальника гуманітарного відділу виконавчого комітету Старосамбірської міської ради від 15 липня 2021р. №76 «Про затвердження складу конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення вакантної  посади директора  закладу  загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради».

Запропонувала дане засідання вважати правочинним та розпочати роботу конкурсної комісії.

Зазначила, що рішенням сесії Старосамбірської міської ради від 20.04.2021р. №446 затверджено Положення про порядок проведення конкурсу та призначення на посаду керівників закладів загальної середньої освіти, що належать до комунальної власності Старосамбірської міської ради (далі-Положення). Секретар комісії відзначила, що конкурсна комісія в своїй діяльності керується Законом України «Про повну загальну середню освіту» та Положенням.

Члени конкурсної комісії зобов’язані:

– брати участь у роботі конкурсної комісії та голосувати з питань порядку денного,

– заявляти самовідвід у разі наявності чи настання підстав, передбачених ст.39 Закону України «Про повну загальну середню освіту», що унеможливлюють їх участь у складі конкурсної комісії.

Конкурсна комісія приймає рішення більшістю голосів від її затвердженого складу. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на засіданні не менше двох третин її затвердженого складу. Конкурсна комісія та її члени діють на засадах неупередженості, об’єктивності, незалежності, недискримінації, відкритості, прозорості, доброчесності.

Відповідно до Положення керівником закладу загальної середньої освіти може бути особа, яка є  громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту не нижче ступеня магістра та стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років (крім керівників приватних, корпоративних закладів освіти), організаторські здібності, стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу.

Не може обіймати  посаду керівника закладу загальної середньої освіти особа, яка:

–  є недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

– має судимість за вчинення злочину;

– позбавлення права обіймати відповідну посаду;

– за рішенням суду визнана винною у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією;

– підпадає під заборону, встановлену Законом України «Про очищення влади».

Конкурсний відбір здійснюється за результатами:

– перевірки знання законодавства у сфері загальної середньої освіти, зокрема, законів України «Про повну загальну середню освіту», «Про освіту» та інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти;

– перевірки професійних компетентностей шляхом письмового виконання ситуаційного завдання;

– публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також  надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного випробування.

О.Нискогуз ознайомила членів комісії з етапами проведення конкурсу.

І етап – письмове тестування:

Тестування містить 30 тестових питань. Кожне тестове завдання передбачає з варіанти відповіді, лише одна  з яких є правильною.

Тестування проходить письмово не довше 40 хвилину присутності членів комісії. Після складання тестування на знання законодавства кандидат підписує та проставляє дату вирішення тестових завдань. Після закінчення часу, відведеного на складання тестування, проводиться оцінювання за такими критеріями:

– 1 бал надається за кожну правильну відповідь;

– 0 балів – за кожну неправильну відповідь;

– максимальна кількість балів за підсумками тестування становить – 30 балів.

Кандидати, які набрали менше 15 балів, до наступного етапу не допускаються.

ІІ етап – вирішення ситуаційного завдання:

Вирішення ситуаційних завдань проводиться з метою з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання та досвід під час виконання посадових обов’язків шляхом оцінки відповідності професійної компетентності та професійних знань кандидата встановленим вимогам, зокрема, на знання спеціального законодавства, що пов’язані із завданнями та змістом роботи на посаді директора закладу загальної середньої освіти.

Ситуаційне завдання виконується письмово державною мовою не довше 30 хвилин. Кандидат обирає ситуаційне завдання шляхом витягування його із запакованого конверту під час проведення конкурсного відбору.

Перед вирішенням ситуаційного завдання на аркуші обов’язково вказуються прізвище, ім’я та по батькові кандидата, варіант ситуаційного завдання. Після підготовки відповідей на аркуші проставляються підпис кандидата та дата вирішення ситуаційного завдання.

Під час оцінювання професійної компетентності кандидатів за результатами вирішення ситуаційного завдання виставляються такі бали:

  • 10 балів – кандидатам, професійна компетентність яких відповідає вимогам та які виявили глибокі знання, уміння, компетенції, необхідні для ефективного виконання посадових обов’язків;
  • 5 балів – кандидатам, професійна компетентність яких відповідає вимогам в обсязі, мінімально достатньому для виконання посадових обов’язків;
  • 0 балів –кандидатам, професійна компетентність яких не відповідає вимогам.

ІІІ етап – презентація перспективного плану розвитку закладу освіти

Кожен кандидат публічно та відкрито презентує державною мовою перспективний план розвитку закладу загальної середньої освіти. Виступ повинен тривати не більше 10 хвилин.

Оцінюються інноваційні підходи до управління закладом, запровадження інновацій в освітній процес, оригінальність запропонованих кандидатами управлінських рішень та публічний захист концепції розвитку закладу.

Для оцінювання результату публічної презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти використовується така система:

  • 6 – 10 балів виставляється кандидатам, які в перспективному плані повністю розкрили всі напрямки роботи закладу освіти;
  • 1 – 5 балів виставляється кандидатам, які частково розкрили перспективи розвитку закладу освіти;
  • 0 балів виставляється кандидатам, які не окреслили перспективи розвитку закладу освіти.

Загальна кількість балів:

Загальна кількість балів кандидата визначається шляхом додавання балів, виставлених кожному кандидату за результатами оцінювання перевірки знання законодавства, вирішення ситуаційних завдань та презентації.

Рейтинг кандидата, який успішно пройшов конкурс, залежить від загальної кількості набраних ним балів.

Першим за рейтингом та переможцем конкурсу є кандидат, який набрав найбільшу загальну кількість балів.

У разі набрання кандидатами менше половини максимальної кількості балів, такий кандидат не може бути визнаним переможцем конкурсу.

У разі набрання кандидатами однакової кількості балів, визначення переможця здійснюється таємним голосуванням членів комісії бюлетенями.

У разі рівного розподілу голосів під час таємного голосування бюлетенями, вирішальним у визначенні переможця є голос голови конкурсної комісії.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Членам  комісії неухильно дотримуватися Положення про порядок проведення конкурсу та призначення на посаду керівників закладів загальної середньої освіти, що належать до комунальної власності Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 4 (чотири);

«проти» – 0 (нуль);

«утримались» – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

По третьому  питанню слухали:

Яворського М.В., голову конкурсної комісії , який  повідомив, що протягом 30 днів, починаючи з 08 липня  2021 року, по 08 серпня 2021 року всі зацікавлені особи мали можливість подати документи для участі у конкурсі на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради (додаток 1).

Інформація про оголошення конкурсу була опублікована на веб-сайті Старосамбірської міської ради та в часописі «Голос Прикарпаття».

До конкурсної комісії надійшло 2 заяви про участь у конкурсі від громадян, які претендують на зайняття посади директора  закладу  загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради.

Зазначив, що документи, які подані претендентами на участь у конкурсі на посаду керівника закладу освіти, прийняті в установленому порядку відповідно до оприлюдненого оголошення, заяви зареєстровані у журналі обліку заяв претендентів на участь у конкурсах, описи документів сформовані та готові для представлення на розгляд конкурсній комісії.

Ознайомив усіх членів конкурсної комісії із документами, поданими претендентами на участь у конкурсі відповідно до Положення по кожному претенденту окремо згідно з додатком 2.

Ознайомившись із представленими документами претендентів на участь у конкурсі на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради.

ВИРІШИЛИ:

Визнати, що документи обох претендентів на участь у конкурсі, відповідають кваліфікаційним вимогам на зайняття посади директора закладу загальної середньої освіти, визначених Законом України «Про повну загальну середню освіту» та Положенням.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 4 (чотири);

«проти» – 0 (нуль);

«утримались» – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

 

По четвертому  питанню слухали:

Яворського М.В., голову конкурсної комісії, який запропонував провести відкрите голосування щодо допуску претендентів до проходження етапів конкурсного відбору на посаду керівника закладу освіти по кожному кандидату окремо згідно з додатком 3.

Інших пропозицій та зауважень по кандидатурах не поступало.

Доповідач поставив на голосування питання про затвердження результатів голосування щодо допуску претендентів до проходження етапів конкурсного відбору на посаду керівника закладузагальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради та оприлюднення на офіційному вебсайті Старосамбірської міської ради переліку осіб, яких допущено до участі у конкурсному відборі (далі –кандидатів) згідно з додатком 4.

ВИРІШИЛИ:

1.Затвердити результати голосування щодо допуску претендентів до етапів конкурсного відбору на посаду керівника закладу освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради.

  1. Оприлюднити на офіційному вебсайті Старосамбірської міської ради перелік кандидатів, яких допущено до участі у конкурсному відборі згідно з додатком 6.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 4 (чотири);

«проти» – 0 (нуль);

«утримались» – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

По п’ятому  питанню слухали:

Нискогуз О.В.,секретаря конкурсної комісії, яка запропонувала затвердити перелік тестових питань на знання законодавства України у сфері освіти та варіанти ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидатів на посаду керівника закладу освіти.

На розгляд членів комісії подані 30 тестових завдань та 5 варіантів ситуаційних завдань.

ВИСТУПИЛИ:

Дик М.Т.,член конкурсної комісії, який зауважив, що ситуаційні завдання є зрозумілими, чітко викладеними та стосуються питань діяльності директора закладу освіти.

Нискогуз О.В.,секретар конкурсної комісії, яка питання про затвердження переліку тестових питань та ситуаційних завдань поставила на голосування .

ВИРІШИЛИ:

Затвердити перелік тестових питань на знання законодавства України у сфері освіти та варіанти ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти згідно з додатком 5, які не підлягають оприлюдненню.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 4 (чотири);

«проти» – 0 (нуль);

«утримались» – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

По шостому питанню слухали:

Нискогуз О.В., секретаря конкурсної комісії, яка повідомила про необхідність  делегування представника конкурсної комісії для ознайомлення кандидатів із закладом освіти та трудовими колективом.

Доповідачознайомила членів комісії із проектом дати проведення ознайомлення кандидатів на посаду керівника закладу освіти із закладом освіти та його  трудовим колективом.

Доповідач запропонувала затвердити дату ознайомлення кандидатів на посаду керівника закладу освіти із закладом освіти та їх трудовим колективом –  16.08.2021.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Делегувати Леуса Юрія Олександровича для ознайомлення кандидатів із закладом освіти .

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 4 (чотири);

«проти» – 0 (нуль);

«утримались» – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

 

 

 

 

Голова комісії         ___________________   Яворський Мар’ян Володимирович

 

Секретар комісії    ___________________    Нискогуз Оксана Василівна

 

Члени комісії          ___________________  Леус Юрій Олександрович

 

__________________  Дик Мирон Тадейович

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до протоколу №1

від 11.08.2021

 

ПЕРЕЛІК

закладів  загальної середньої освіти Старосамбірської міської ради,

на посаду керівника якого оголошено  конкурс

 

1.Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області.

 

Додаток 2

до протоколу№1

від 11 .08.2021

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА

щодо претендентів на участь у конкурсі на посаду керівника

 закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст.. с.Біличі Старосамбірської міської ради

 

Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі

Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області

ПІБ претендента Освіта, рівень вищої освіти, кваліфікація Стаж педагогічної та /науково-педагогічна робота Дата подання заяви про участь на конкурс Відповідність поданих документів, необхідних для участі у конкурсі та зайняття посади вимогам законодавства
1 Макогон

Оксана Степанівна

Дрогобицький державний педагогічний інститут  ім..І.Франка (початкове навчання і хореографія) 20 років 06.08.21 Подані всі документи. Відповідають вимогам чинного законодавства.
2 Самойлова

Тетяна Михайлівна

Рівненський державний педагогічний інститут  (українська мова та література , англійська мова) 22 роки 06.08.21 Подані всі документи. Відповідають вимогам чинного законодавства.

 

 

 

 

 

Додаток  3

до протоколу№1

від 11.08.21

 

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

щодо допуску претендентів до конкурсного відбору

на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі

 

Назва закладу освіти, на посаду директора якого оголошений конкурс ПІБ претендента Результати голосування

членів комісії

ЗА ПРОТИ УТРИМАЛИСЯ
1 Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області. Макогон

Оксана Степанівна

     
Самойлова

Тетяна Михайлівна

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 4

до протоколу№1

від 11.08.21р

 

Список кандидатів,

 допущених до проходження конкурсного відбору

на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі

 

ПІБ кандидата на посаду Найменування закладу освіти, на посаду керівника якого оголошений конкурс
1. Макогон Оксана Степанівна Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області.
2. Самойлова Тетяна Михайлівна

 

Додаток 5

до протоколу №1

від 11.08.21р.

 

Тестові завдання +Ситуаційні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 6

до протоколу №1

від 11.08.21р.

Графік

ознайомлення кандидатів на посаду керівника закладу загальної

середньої освіти із закладом освіти та його трудовим колективом

 

Найменування закладу освіти Дата знайомства із закладом Час знайомства із закладом Делегована особа від конкурсної комісії
1 Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Біличі Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області.

 

16.08.21 11:00 Ю.О.Леус

 

print

Pin It on Pinterest