«

»

Вер 28

У ДПІ продовжують консультувати платників

дпаПрацівники Старосамбірської ДПІ продовжують консультувати платників щодо одноразового добровільного декларування активів, з яких не сплачено податки 

Нещодавно фахівці Старосамбірської ДПІ провели роз’яснювальний захід з платниками податків Старосамбірщини. Відвідувачам Центру обслуговування платників Старосамбірської ДПІ пропонують ознайомитися з презентаційними матеріалами щодо одноразового добровільного декларування активів, з яких не сплачено податки.

Зокрема, податківці наголошують, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи.

Ця можливість надана нормами Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Ознайомитися з положеннями пропонованої податкової амністії можна  на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області.

Нагадуємо, що відповідно до вимог Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

print

Pin It on Pinterest