«

»

Лис 01

«Громада, дружня до бізнесу. Інструменти сприяння бізнесу в громадах»

250828913_6301067969963309_5166958161445293939_nСтаросамбірська міська рада за результатами відбору включена в перелік 192 громад України, які беруть участь в проекті-ініціативі «Громада, дружня до бізнесу. Інструменти сприяння бізнесу в громадах».

Ініціативу реалізовує ГО «Клуб Ділових Людей Україна» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». В межах ініціативи впродовж жовтня-грудня 2021 року фахівці громади беруть участь в серії семінарів на теми:
1. Модель системної взаємодії громади із локальним бізнесом.
2. Інструменти підтримки бізнесу в громаді.
3. Інструменти залучення інвестицій в громаду.

На наступному етапі із 192 громад буде відібрано 24 громади, яким буде надано супровід у впровадженні одного із наступних продуктів:
1. Розробка плану системної комунікації громади із бізнесом. Супровід громади у реалізації активностей.
2. Розробка програми підтримки підприємництва в громаді. Супровід громади у реалізації інструментів підтримки бізнесу.
3. Розробка плану активностей громади із залучення інвестицій, в т.ч. розробка інвестиційного паспорту. Супровід громади у реалізації активностей.
26 жовтня праціники Старосамбірської міської ради взяли участь у навчанні для учасників Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад.
Конкурс проводиться у рамках проєктів «Карпатська мережа регіонального розвитку», «Карпатська мережа регіонального розвитку 2.0», що реалізуються Міністерством розвитку громад та територій України, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними радами і Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» в межах Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.
Основними пріоритетами є:
– історико-культурна спадщина
– природна спадщина
– розвиток спорту в гірських громадах
– безпека громад Карпатського регіону
– подолання наслідків COVID 19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва.
Заявниками можуть бути громадські, благодійні організації, комунальні підприємства, агенції регіонального розвитку у партнерстві з органами місцевого самоврядування.
print

Pin It on Pinterest