«

»

Лис 01

Привітання Старосамбірського міської ради з 103 річницею утворення ЗУНР

5Шановні мешканці нашого міста!

Старосамбірська міська рада надсилає Вам сердечні привітання з нагоди 103-ї річниці утворення Західно – Української Народної Республіки!

Проголошення Західно – Української Народної Республіки продемонструвало незламну волю українців до незалежності, відкрило шлях до спільної боротьби галичан та наддніпрянців за соборність і увінчалося проголошенням незалежної України у серпні 1991 року. 

Бажаємо Вам міцного здоров`я, єдності, злагоди, миру та глибокої віри у високе призначення та світле майбутнє України!

З повагою Старосамбірський міський голова Ігор Трухим


1 листопада в Україні відзначається 103-тя річниця Листопадового чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

ЗУНР була демократичною державою, що доволі незвично для початку ХХ століття, усі громадяни мали рівні права, конституція гарантувала широку автономію національним меншинам. На жаль, міжнародні обставини склалися несприятливо для українців. Із перших днів існування ЗУНР тривала українсько-польська війна, а на боці Польщі виступали країни Антанти, зокрема, Франція, що особливо негативно ставилася до українських державницьких прагнень. Долю ЗУНР вирішили сильніші держави – переможиці війни, розчленувавши її на окремі частини і передавши під владу сусідів.

print

Pin It on Pinterest