«

»

Лют 28

Для переміщених осіб відновлюють програму «Допомога поруч»

28022022За інформацією Міністерства оборони України, Мінсоцполітики, НСССУ та регіональні департаменти соцзахисту відновлюють програму «Допомога поруч» для переміщених осіб.

Міністерство соціальної політики разом з Національна соціальна сервісна служба України та регіональними департаментами соціального захисту перезапускають роботу програми «Допомога поруч» для забезпечення життєвих потреб переміщених осіб, в першу чергу, з вразливих категорій.

«Ми зараз швидко трансформуємо програму «Допомога поруч» яка у нас працювала під час жорстких карантинних обмежень для вразливих категорій осіб. Змінюємо її з урахуванням потреб людей при переміщенні.

Департаменти соціального захисту оперативно збиратимуть потреби людей за категоріями: розміщення, транспортування, продукти харчування, засоби гігієни та індивідуального захисту, ліки, технічні засоби реабілітації та інші. Також області інформуватимуть про наявні ресурси для задоволення цих потреб. Таким чином, у нас, з одного боку, будуть потреби, з іншого – ресурси для їх задоволення», – повідомила Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України.

Також Міністр добавила, що до програми зараз мобілізуємо допомогу всіх донорів, благодійників, громадських організацій, які готові долучитись, гуманітарну допомогу, щоб надати підтримку якомога більшій кількості людей».

Міністр зазначила, що Вже висловили готовність спільно працювати в рамках програми «Допомога поруч» Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні, Український фонд миру, ГО «Право на здоров’я», посольство США в Україні, українська мережа за права дітей, посольство Словаччини та долучаються багато інших.

print

Pin It on Pinterest