«

»

Чер 07

Інформація щодо місць розташування споруд цивільного захисту на території міста

ukrittya Старосамбірські вістіВідповідно до Кодексу цивільного захисту захисними спорудами цивільного захисту є інженерні споруди, які призначені для захисту населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів.

Захисні споруди цивільного захисту, які використовуються для захисту населення на території міста Старий Самбір

  • УДППЗ «Укрпошта», м. Старий Самбір, вул. Лева Галицького, 61.
  • ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ СЕРЕДНЯ ШКОЛА №1 ІМ. ГЕРОЯ УКРАЇНИ БОГДАНА СОЛЬЧАНИКА, м. Старий Самбір, вул. Шевченка, 14/1.
  • ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ СЕРЕДНЯ ШКОЛА №2  м. Старий Самбір, вул. Станіслава Дашо, 5
  • Міська бібліотека, м. Старий Самбір, вул. Лева Галицького, 23
  • Підвальне приміщення будинку на Військовому містечку, м. Старий Самбір, вул. Дністрова, 87
  • Найпростіші укриття – це споруди підземного простору у місті (підземні гаражі та інше, підвальні та інші приміщення, які можуть бути використані для захисту населення у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру та у особливий період.

 

Правила перебування у захисній споруді

Населення укривається у захисних спорудах за сигналами ЦО. Заходити до них потрібно організовано, швидко і без паніки. У сховищі зручніше розміщуватися групами – з тих, хто разом працює або мешкає в одному будинку. В кожній групі призначають старшого. Тих, хто з дітьми, розміщують в окремих відсіках або у спеціально відведених місцях. Літніх і хворих намагаються влаштувати ближче до вентиляційних труб.

У сховище (укриття) потрібно приходити зі своїми засобами індивідуального захисту органів дихання, продуктами харчування і документами. Не дозволяється приносити з собою речі громіздкі, з сильним запахом, легкозаймисті, приводити тварин. У сховищі забороняється ходити без потреби, шуміти, курити, виходити назовні без дозволу коменданта. Всі у сховищі зобов’язані виконувати розпорядження чергового по сховищу, надавати посильну допомогу хворим, інвалідам.

Телефон чергового Старосамбірської міської ради 21-8-17.

print

Pin It on Pinterest