«

»

Чер 07

Витяг з протоколу міської комісії з питань ТЕБ НС (№3 від 06.06.2023)

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

вул. Лева Галицького, 40, м. Старий Самбір, Львівська обл. 82000, тел. (03238) 21-8-17

П Р О Т О К О Л  № 3

позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

06 червня 2023 року          м. Старий Самбір

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 Про стан готовності та режиму роботи захисних споруд цивільного захисту на території Старосамбірської міської ради.

 

ДОПОВІДАВ: начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Попович В.В.

Ознайомив присутніх з рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій «Щодо готовності та режиму роботи захисних споруд цивільного захисту на території Самбірського району», протокол №2 від 03 червня 2023р.

СПІВДОПОВІДАВ: головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Стрижак В.О. по питанню стану готовності та режиму роботи захисних споруд цивільного захисту на території Старосамбірської міської ради.

Заслухавши інформацію та пропозиції членів міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій по цьому питанню, комісія

 ВИРІШИЛА:

 

  1. Відповідно до вимог пункту 18 частини 1 статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» забезпечити цілодобовий режим роботи захисних споруд цивільного захисту на підвідомчій території.

 

  1. Виконавчому комітету, старостам старостинських округів, балансоутримувачам захисних споруд:

 

  • В термін до 10 червня 2023 року поновити комісію щодо утримання, експлуатації та забезпечення роботи і доступу до укриттів цивільного захисту.
  • Провести обстеження захисних споруд і укриттів, про що скласти відповідні акти та в термін до 08 червня 2023 року.
  • Під час проведення обстеження враховувати стан готовності захисних споруд, цілодобового доступу до них та можливість перебування одночасної кількості людей.
  • Направити акти огляду балансоутримувачам захисних споруд (в т.ч. ПРУ) з вимогою призначити осіб, відповідальних за належну експлуатацію та цілодобовий доступ до захисних споруд.
  • В термін до 8 червня 2023 року направити звіт щодо утримання захисних споруд за формою (Додаток 1).
  • КП МВУЖКГ (Дубей В.В.) забезпечити доступ мешканців до підвалів житлових будинків з метою укриття населення у разі повітряної тривоги.
  • В місцях масового скупчення людей вжити всіх заходів щодо найшвидшого проходження до укриттів під час сигналів повітряної тривоги.
  • Вжити заходів щодо забезпечення додаткових місць для укриття.
  • Відділу містобудування, архітектури та ЖКГ (Попович В.В.) перевірити всі наявні засоби оповіщення на підвідомчій території під час оголошення повітряної тривоги.
  • Балансоутримувачам захисних споруд надати інформацію про проблемні питання щодо експлуатації захисних споруд та шляхи вирішення до 10 червня 2023 року.
  • Керівникам установ та організацій розглянути можливість та надати пропозиціії щодо розширення переліку об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту (протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів), що можуть безпосередньо використовуватись для укриття в них населення.
  • Забезпечити дієвий контроль за станом захисних споруд цивільного захисту та безперешкодним доступом до них, в тому числі проведення систематичних оперативних перевірок укриттів, у тому числі в нічний час, за участі працівників Самбірського районного управління Головного управління ДСНС у Львівській області та Відділення №1 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.
  • Загальному відділу міської ради (Леус Ю.О.) провести додаткове інформування населення про місця розташування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, які передбачаються для укриття населення, а також забезпечити негайне реагування на скарги громадян з питань укриття населення, телефони відповідних чергових служб розмістити в медіа.
  • Балансоутримувачам захисних споруд поновити таблички у місцях розташування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

 

 

Витяг підготував відповідальний секретар   комісії     Юрій  ЛЕУС

 

print

Pin It on Pinterest