«

»

Бер 13

Про організацію роботи установ та підприємств

275З понеділка, 14 березня, у школах Львівщини відновлюється навчальний процес.

Навчання буде організоване в залежності від ситуації в місцевості, де заклад знаходиться, безпечно для дітей. Безпекова ситуація на Львівщині дозволяє закладам загальної середньої освіти обрати (за погодженням з військовою адміністрацією) одну з таких форм навчання:

а) очну або змішану (з урахуванням виконання працівниками закладу освіти заходів та завдань, що визначені військово-цивільною адміністрацією);
б) дистанційну (з використанням єдиної для закладу навчальної платформи).


Львівська обласна військова адміністрація звернулася до представників бізнесу про  відновлення функціонування, оскільки це не тільки задоволення потреб держави та громадян в товарах чи послугах, це заробітна плата та наповнення бюджетів всіх рівнів у вигляді сплати податків та зборів.

«Хочу звернутися до підприємців, до людей, які створюють робочі місця, людей, які можуть забезпечити для мешканців області і тих, хто сюди приїхав звичний ритм життя. Просимо відкрити свої магазини, ресторани, кафе, просимо відновити роботу і дати можливість людям відчувати себе комфортно навіть під час війни. А також дати можливість людям отримувати зарплати, а державі податки. Це для нас зараз вкрай важливо, тут нам потрібно зробити все можливе, щоб економіка утрималась. Будь ласка, відкривайтесь. Ми створимо умови якнайкращі для вас»,-  зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.


 

Стало відомо, що Уряд відшкодує комунальні витрати бюджетам громад, які безкоштовно приймають вимушених переселенців.

Відповідна постанова Кабінету Міністрів щодо компенсації комунальних витрат громадам, які надаватимуть прихисток переселенцям, була ухвалена 11 березня 2022 року.

Зазначається, що компенсацію витрат, пов’язаних з теплопостачанням, водопостачанням, водовідведенням, газопостачанням, купівлею дров, палетів та вугілля, отримають громади, які надали безкоштовний прихисток переселенцям у приміщеннях комунальної форми власності.

Відшкодовуванню підлягають витрати на комунальні послуги, надані з 1 березня 2022 року.

 

print

Pin It on Pinterest