«

»

Кві 04

В Україні запускають масштабну ініціативу «Сади Перемоги»

thumb-newsDocument-564x376-3e21Через війну в Україні, яку розв’язала росія, третина українців можуть мати проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів. Тому в нашій державі ініційовано впровадження ініціативи «Сади Перемоги» – надання консультаційної підтримки територіальним громадам та домогосподарствам, які займатимуться городництвом, зберіганням та переробкою продукції тощо.
 «Сади Перемоги» – це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення харчовими продуктами всю країну. Відтак рекомендуємо громадам активно долучатись до ініціативи. Адже це буде нашим спільним внеском у перемогу України!».

Зазначимо, що ініціатива «Сади Перемоги» потребує розроблення плану активних дій із самозабезпечення громади основними харчовими продуктами, який має визначати орієнтовні обсяги виробництва таких продуктів, які після задоволення власних потреб можуть бути спрямовані на забезпечення потреб Збройних Сил України та інших громад. Відтак під час наради експерти Проєкту SURGe презентували рекомендації для громад щодо впровадження ініціативи, зокрема, щодо оцінки потреб громади в харчових продуктах, проведення обліку наявних земельних ділянок, збору потреб домогосподарств та ВПО, які потребують допомоги у вирощуванні сільськогосподарської продукції та створення відповідних координуючих рад для впровадження ініціативи.
print

Pin It on Pinterest