«

»

Кві 04

До уваги активних громадян: теробороною можуть називатися лише Сили тероборони ЗСУ та формування в громадах

_1649059916_612x321_3_0_nwВійна вносить свої корективи і в цивільне життя. Багато патріотично налаштованих громадян хочуть доєднатися до захисту своєї місцевості чи території. Але правильна назва означає правильне розуміння.

Ряд громадян, що вирішили набудувати самовільних блокпостів, перевіряти в людей документи та речі, не маючи на це законних підстав, називають себе «теробороною». Ба більше, окрема каста тих, хто хоче заробити на війні, займаються реквізицією волонтерської та гуманітарної допомоги, прикриваючись тим, що «це на тероборону». Це створює негативну репутацію Сил територіальної оборони та Збройних Сил України.

У 103-тій окремій бригаді сил територіальної оборони нагадують, що теробороною можуть називатися лише Сили тероборони ЗСУ та добровольчі формування територіальних громад, які створюються та оформляються відповідно до чинного законодавства.

У випадку самовільних чи злочинних дій серед громадян, що видають себе за військовослужбовців Сил територіальної оборони Збройних Сил України, це буде кваліфіковано за відповідними статтями Кримінального кодексу України з подальшим притягненням до кримінальної відповідальності органами судочинства.

Закликаємо всі формування та організації Львівської області, які хочуть допомагати Силам територіальної оборони Збройних Сил України у виконанні визначених завдань, сприяти створенню в територіальних громадах добровольчих формувань територіальних громад та вступати до них. Це дасть можливість виконувати визначені командуванням завдання, мати відповідні повноваження та бути захищеним законом.

Детальніше про створення ДФТГ можна прочитати тут: https://t.me/oboronalviv/130

Воєнний стан не означає анархію та самочинство. Війна – це час об’єднання всіх добровольців довкола Збройних Сил України та всебічне сприяння їм.

Лише об’єднаними зусиллями та під чітким керівництвом, ми отримаємо перемогу у цій війні.

print

Pin It on Pinterest