«

»

Кві 22

Зросла відповідальність за спалювання трави!

фото-траваУ воєнний час спалювання трави можуть прирівняти до диверсії, що передбачає кримінальну відповідальність.

Нагадуємо, що спалювання сухої трави є шкідливим, неекологічним та незаконним. Крім того у період воєнного стану такі дії можуть розцінюватися як диверсійна робота.

За самовільне спалювання сухостою громадянам загрожує від 3 060 до 6 120 гривень штрафу, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 гривень. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 гривень.

Наголошуємо на тому, що 3 березня 2022 р. внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.
Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.
Відтепер такі дії розцінюються як злочин, за який передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
Отже, усім бажаючим спалювати сухостій пропонуємо зважити на міру відповідальності та забути про таку практику.

Рятувальники ДСНС звертаються до всіх небайдужих і свідомих мешканців нашої області, лише спільними зусиллями та відповідальним ставлення ми можемо зупинити паліїв.

Жителі Старосамбірщини, пильнуйте ситуацію у своєму населеному пункті та не допускайте подібні загоряння. А ми, своєю чергою, будемо продовжувати такі рейди.

Віримо, що лише разом, ми зможемо зменшити кількість пожеж у природних екосистемах.

print

Pin It on Pinterest