«

»

Кві 08

Сплачуймо за комунальні послуги! Підтримуймо економіку країни!

275Якщо ви, останнім часом, отримуєте інформацію від рідних, знайомих чи оточуючих про скасування плати за комунальні послуги, не вірте! Це фейк!

Немає ніякої постанови про ніби то скасування оплати таких послуг, в тому числі воєнний стан не звільняє українців від сплати за комунальні послуги.

Оплата за комунальні послуги оплачується у повному обсязі. Однак для тих українців, які опинились у важкому становищі, є певні послаблення.

Перелік основних послаблень для громадян під час воєнного стану

  1. На період війни оплату за комунальні послуги можна відтермінувати і сплатити вже після стабілізації ситуації у країні. Також За несвоєчасну або неповну сплату уряд заборонив штрафувати, нараховувати та стягувати пеню, інфляційні нарахування та відсотки річних на заборгованість.
  2. Заборонено проводити відключення газу, води чи світла в разі несплати або часткової сплати. Така заборона діятиме до припинення чи скасування воєнного стану в Україні https://bit.ly/38Bc0VN
  3. На період воєнного часу зберігаються субсидії та інші допомоги громадянам, які належать до соціально-незахищених категорій. Строк цих пільг, призначених раніше, автоматично продовжуються на весь час воєнного стану та плюс один місяць після його скасування.
  4. Отримувачам субсидій під час воєнного стану не потрібно звертатись до органів соціального захисту населення для їх продовження.
  5. Допомогу від держави, в тому числі і на сплату житлово-комунальних послуг, можуть отримати ті українці, які прихистили у себе вдома вимушених переселенців. 450 гривень — такий розмір компенсації на одну особу https://bit.ly/3DPFpXM
  6. На час воєнного стану громадяни зобов’язані сплачувати також відсотки за кредитами. Правда, банки України пішли на деякі послаблення за погодженням Нацбанку України https://bit.ly/3v3RyEq. Детальну інформацію можна подивитись на офіційних сайтах банків.

Зазначимо, що на сайті Верховної ради України з’явився законопроєкт про звільнення від оплати комуналки тих українців, які повністю або частково втратили свої будинки внаслідок повномасштабної агресії з боку Росії https://bit.ly/3jhBuJG , https://bit.ly/38B6yCf

print

Pin It on Pinterest