«

»

Тра 23

У Старому Самборі вшанували пам’ять загиблих героїв

IMG_9429 [Старосамбірська міська рада]23 травня, у День Героїв, Старосамбірська громада вшановує пам’ять всіх українців, що пожертвували власним життям у боротьбі за свободу та незалежність України.

У Старому Самборі на площі Героїв Небесної Сотні зібралося народне віче. Учасники заходу долучилися до спільної поминальної молитви. Пам’ять загиблих вшанували покладанням квітів до могил військових героїв.

Працівниками культури гуманітарного відділу Старосамбірської міської ради та учнями Старосамбірської школи було організовано патріотичний концерт, приурочений святу героїв. Перед громадою виступив секретар Старосамбірської міської ради Ігор Жук.

IMG_9426 [Старосамбірська міська рада]З історії свята: Для вшанування Героїв обрали саме 23 травня, оскільки у 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку у цей день святкувати День Героїв. Свято приурочили до сумної дати 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця, полковника Армії УНР, першого голови ОУН.

 

IMG_9433 [Старосамбірська міська рада] IMG_9434 [Старосамбірська міська рада] IMG_9435 [Старосамбірська міська рада]IMG_9439 [Старосамбірська міська рада]IMG_9440 [Старосамбірська міська рада]IMG_9438 [Старосамбірська міська рада]

print

Pin It on Pinterest