«

»

Тра 30

У закладах освіти громади працювала міжнародна Мобільна бригада

IMG-bc6798e62f0a823fbc2d25cb686c053b-V [Старосамбірська міська рада]У закладах освіти Старосамбірської громади, у яких проживають внутрішньо переміщені особи, минулого тижня перебувала мобільна бригада «PREMIERE URGENCE INTERNATIONALE» (Прем’єр уржанс інтернасьональ).  У складі бригади працювали психолог, лікар та медична сестра, соціальні працівники. Відвідали вони три заклади: Старосамбірський опорний заклад середньої освіти імені Героя України Богдана Сольчаника, загальноосвітні школи села Стрільбичі та села Тершів.

У кожному закладі мешканці отримали кваліфіковані консультації  лікаря, багато із біженців потребували  психологічної допомоги.  Усі  були проінформовані про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків війни, а також про надавачів таких послуг. Також спеціалісти роз’яснили переміщеним особам їхні права та можливості отримання допомоги.

IMG-03679a9988786784a4b394f94392c3ab-V [Старосамбірська міська рада]Слід зазначити, що послуги мобільної бригади стали можливими завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та CERF (CentralEmergency Response Fund), а також за сприяння місцевої влади.

Зі словами подяки звернулися до  членів мобільної бригади люди, які тимчасово проживають у ЗЗСО І-ІІІ ст.. с.Стрільбичі. Про теплий прийом учителями, вміло організований побут дирекції школи говорила донеччанка Тетяна Павлівна. Вона також дякувала місцевій владі в особі голови міської ради за усю допомогу, надану їм за час проживання на території Старосамбірської громади.

print

Pin It on Pinterest