«

»

Сер 12

На Львівщині збільшать розмір допомоги родинам Героїв Небесної Сотні: деталі

12082022До Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні внесли зміни.

Про це йшлося під час наради за участі територіальних громад області та управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій під керівництвом завідувачки сектору соціального захисту АТО (ООС) та Революції Гідності Юлії Тарасюк.

Отож, зміни передбачають збільшення розміру доплати до пенсій батькам та дружинам Героїв Небесної Сотні. Відтак згідно з «Порядком призначення і виплати доплати до пенсій батькам та дружинам Героїв Небесної Сотні» розмір допомоги визначається щомісячно та становить різницю між чотирикратним розміром прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність станом на 1 січня поточного року, в якому виплачуватиметься допомога.

Обговорили механізм призначення і виплати одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків згідно з «Порядком надання та виплати одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, ветеранів війни, бійців-добровольців АТО, постраждалих учасників Революції Гідності».

В межах реалізації Комплексної програми, допомога виплачується коштами, передбаченими в обласному бюджеті. Родини мають право вибору: грошова компенсація або виготовлення й встановлення пам’ятного знаку.

У разі відсутності родичів загиблого (померлого), які упродовж 18 місяців з дня смерті не звернулись із заявою про отримання допомоги, орган місцевого самоврядування може забезпечити встановлення пам’ятного знака шляхом участі в Комплексній програмі.

Змінився й виконавець встановлення пам’ятних знаків – цю функцію бере на себе комунальне підприємство ЛОР «Технагляд».

print

Pin It on Pinterest