«

»

Сер 12

Поліцейські застерігають: Не станьте жертвами шахраїв!

298921814_5714773915201359_810052491810057360_nНі в якому разі не повідомляйте по телефону жодних банківських даних невідомим особам!!!
Пам’ятайте, жоден банківський працівник по телефону не має права вимагати реквізитів вашого банківського рахунку чи карточки, якщо до Вас телефонують із застереженням, що Ваша карточка заблокована та просять назвати реквізити карточки в тому числі пін-код, СRV-код чи код із СМС – ні в якому разі не робіть цього!!! Просто перервіть зв’язок та особисто відвідайте найближче відділення банку щоб з’ясувати обставини! Адже це телефонують ШАХРАЇ!!!
Серед найпоширеніших схем зловмисників залишаються – покупка товару в Інтернеті, банківські картки та схема «ваш родич у біді».
Так 10 серпня звернувся мешканець одного з сіл Самбірського району про те, що знайшов оголошення про продаж дров за які він перерахував грошові кошти в сумі 6400 на картковий рахунок.
В серпні місяці в районний відділ поліції звернулася мешканка одного з міст Самбірського району про те, що невідома особа взламала її особисту сторінку Telegram-каналу та здійснювала розсилку СМС-повідомленням всім її контактам з проханням позичити гроші в сумі 10 000 гривень та перерахувати на визначений рахунок, який їй не належить. В результаті дві жінки перерахували кошти на визначений рахунок.

Також до Самбірського районного відділу поліції звернулася жителька м. Самбір про те, що їй прийшло СМС незрозумілого змісту після чого заявниця перейшла за посиланням в даному повідомленні та ввела дані своєї картки, в подальшому з її картки було знято кошти в сумі 7200 гривень.
Основна порада: не перераховуйте гроші наперед за товар навіть у мінімальних розмірах. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, інтернет-магазин. Шукайте відгуки інших клієнтів в Інтернеті. Не виключено, що хтось вже став жертвою шахрая і попереджає інших про це. Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем чи покупцем особисто.
Також, у разі купівлі чи продажу товару через мережу ОЛХ, не повідомляйте незнайомцям зайвої особистої інформації. За можливості, переказуйте гроші вже після отримання товару на пунктах служби доставки або в поштовому відділенні.
Будьте уважні та обережні!!!
print

Pin It on Pinterest