«

»

Вер 07

Ринок праці: на одну вакансію – два претенденти

У січні-серпні 2022 року обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу 10,5 тис. осіб, у тому числі 8,7 тис. безробітних.

– На початку вересня за сприяння служби зайнятості роботу шукали стільки безробітних, скільки ми працевлаштували за вісім місяців поточного року. Для порівняння, торік у цей час безробітних було вдвічі більше – 17,9 тис., – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, така ситуація зумовлена тим, що внесені зміни до чинного законодавства. Відповідно до них під час війни після перебування в статусі безробітного понад 30 днів підходящим місцем праці для особи вважається будь-яка пропозиція працевлаштування.

А робота в області є: за інформацією працедавців, станом на 01.09.2022 року вільними залишалися 4,1 тис. робочих місць (станом на 01.09.2021 року було 5,8 тис.). До топ-5 професій, за якими зафіксовано найбільше варіантів роботи, входили швачки, слюсарі різного профілю, водії автотранспортних засобів, електромонтери та оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній та верстатів.

Середній розмір заробітної плати у заявлених вакансіях становив 9,3 тис. грн (торік – 8,1 тис. грн). Високу зарплату – більш як 24 тис. грн – фірми і компанії пропонують водіям автотранспортних засобів (міжнародні перевезення), машиністам крана автомобільного, трактористам-машиністам сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, агрономам, машиністам механічного котка, інженерам-програмістам, інженерам-конструкторам, менеджерам (управителям) на автомобільному транспорті та ін.

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

print

Pin It on Pinterest