«

»

Вер 12

Інформує Держпродспоживслужба

ДержпродспоживслужбаОрганізація питного режиму в закладах освіти.

Вода є невід’ємною складовою життя та функціонування організму кожної людини. За результатами лабораторних досліджень, проведених в ході комісійних обстежень,  в більшості навчальних закладів вода не відповідала вимогам по санітарно-бактеріологічних та санітарно- хімічних показниках. З метою збереження здоров’я дітей, забезпечення належного сан-епідблагополуччя необхідно забезпечити відомчий контроль за джерелами водопостачання, організувати відповідний питний режим.

Організація питного режиму повинна сприяти задоволенню потреб дітей у безпечній та якісній воді.

Це можна досягти шляхом встановлення в закладах освіти питних фонтанчиків (відповідно до ДБН В.2.2-3:2018), вода в яких повинна відповідати вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10.

В разі відсутності в закладі освіти питних фонтанчиків кожна дитина за потреби повинна отримати кип’ячену або фасовану воду в індивідуальному посуді.

Фасована негазована вода промислового виробництва, а також вода з установок із дозованим розливом негазованої фасованої питної води повинні відповідати вимогам ДСанПіН2.2.4-171-10, що підтверджується виробником.

При використанні установок із дозованим розливом негазованої фасованої води заміна ємності повинна здійснюватися не рідше одного разу на 2 тижні.

print

Pin It on Pinterest