«

»

Вер 12

Проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо отримання актуальних питань податкового законодавства

дпаДнями, за участі начальника Старосамбірської ДПІ Віктора Дмитрука відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних питань податкового законодавства.

Питання: Які земельні ділянки звільнили від оподаткування на час воєнного стану?

Відповідь:  Не нараховується і не сплачується земельний податок та орендну плату, за земельні ділянки, земельні частки (паї) державної та комунальної власності: що розташовані на територіях, на яких точаться/точилися бойові дії або які тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації, та перебувають у власності або користуванні, в т. ч. на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб; визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких є фортифікаційні споруди (пп. 69.14 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ).

Звільнення тимчасове — упродовж періоду з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому буде припинений або скасований воєнний, надзвичайний стан.

Питання: Як подати декларацію про одноразове (спеціальне) добровільне декларування?

Відповідь: Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом  виключно в електронній формі.

Питання: Чи потрібно у зв’язку зі зміною розміру ставок акцизу переклеювати марки на алкогольних напоях?

Відповідь: Алкогольні напої та тютюнові вироби, марковані акцизними марками, на яких суму акцизного податку за одиницю маркованої продукції зазначено відповідно до ставок акцизного податку, що діяли до зміни їх розміру, перебувають в обігу в межах строку придатності до повної реалізації.

Питання: Чи можна одночасно використовувати один ПРРО декількома касирами?

Відповідь: Програмне забезпечення «Програмний реєстратор розрахункових операцій» (далі – ПЗ ПРРО) може бути встановлено на будь-яку кількість пристроїв, але одночасно використовувати один програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) можна тільки на одному пристрої і тільки одним касиром.

ПЗ ПРРО може відмовляти у вході у випадку спроби касиром увійти на ПРРО при наявній відкритій робочій зміні на іншому ПРРО, при цьому він отримує повідомлення про наявність відкритої робочої зміни на іншому ПРРО.

У разі якщо ПЗ ПРРО одночасно встановлено на два окремі пристрої для яких зареєстровано одного касира та при здійсненні входу ПРРО відмовляє у вході і повідомляє про відкриту зміну на іншому ПРРО, то касиру необхідно закрити робочу зміну на одному пристрої та відкрити робочу зміну на іншому.

print

Pin It on Pinterest