«

»

Вер 13

ГО «Європейський прихисток» у співпраці з Львівською ОВА планує організувати для українських дітей зимові канікули у Франції

13092022В межах співпраці з Львівською ОВА, завдяки організації у Францію на літні канікули їздили 240 українських дітей.

Після повернення українських дітей з літнього табору та успішного відпочинку у Франції, представники організації планують зробити ще одні канікули – уже взимку.

Так, наприкінці серпня з літнього відпочинку у Франції повернулись близько 100 дітей. Серед них – діти учасників бойових дій та діти, чиї батьки загинули, захищаючи Україну, а також внутрішньо переміщені діти, зокрема з Донеччини та Луганщини.

Упродовж двох тижнів вони мали змогу займатись активним дозвіллям на природі та поблизу моря в кількох регіонах Франції, таких як Монпельє, провінція Окситанія тощо.

Вже сьогодні, 10 вересня, французькі партнери з ГО «Європейський прихисток», завдяки яким вдалось організувати такий відпочинок, завітали у Львівську ОВА, аби зустрітись з дітьми, членами їхніх родин та супроводжувачами, аби почути їхні враження від відпочинку.

«Діти були дуже щасливими, адже отримали за ці два тижні море вражень. Під час нашого таборування разом з українськими дітьми відпочивали французькі діти. Вони активно комунікували, вивчали український та французький алфавіти, грали в притаманні для обох країн дитячі ігри. Для дітей організували чимало різних активностей: арттерапія, прогулянки з кіньми, відпочинок на воді, тобто каное та сплав на каяках, екскурсії містом», – розповіла психологиня Тетяна Лутчин.

Опісля представники «Європейського прихистку» зустрілись з начальником Львівської ОВА, щоб обговорити можливі варіанти організації такого роду відпочинку для дітей у майбутньому, в тому ж числі на зимові канікули.

«На початку літа ми започаткували обласний проєкт «Літо без тривог», мета якого – подарувати дітям позитивні емоції. Також ми ставили собі завдання організувати літній відпочинок у таборах для різних категорій дітей, в тому числі ВПО та дітей захисників України. Тут йшлося не тільки про відпочинок в  Карпатах чи будь-де на теренах Львівщини, але й про організацію дозвілля за кордоном. На допомогу нам прийшли представники французької громадської організації «Європейський прихисток». Загалом завдяки їхній підтримці за 2 місяці у Франції побували близько 240 наших дітей, більшість з яких поїхали за кордон вперше. Важливо, щоб діти відчували свою значущість, розуміли, що  держава продовжує про них дбати. Завдяки таким спільним проєктам літо для дітей може минати не під звуки постійних сирен, а під яскравим мирним небом», – наголосив Максим Козицький.

Наприкінці зустрічі обговорили також можливість організації для дітей двотижневого зимового відпочинку у Франції. Як варіант, Львівська ОВА запропонувала проведення французьких канікул у період різдвяних свят, або ж звичайний відпочинок за кордоном, однак з можливістю продовжувати онлайн-навчання для дітей.

«На початку нашої ініціативи до організації літнього відпочинку для українських дітей долучились багато представників влади Франції, які таким чином хотіли показати свою підтримку Україні. Стосовно відпочинку взимку, то після успішних результатів літнього таборування, ми починаємо заново вести перемовини з французькими партнерами для організації такого дозвілля саме в холодний період», – зауважив засновник ГО «Європейський прихисток» Бенджамін Абтан.

Довідково:

Від початку повномасштабної військової агресії рф у Франції заснували громадську організацію «Європейський прихисток». Ця організація ініціювала серед французького суспільства програму організації літнього оздоровлення дітей захисників України та дітей внутрішньо переміщених осіб.

Львівська ОВА взяла на себе зобов’язання за підбір дітей та супроводжуючих осіб.

print

Pin It on Pinterest