«

»

Бер 16

Весна – період використання, застосування пестицидів та агрохімікатів!

гербіцидиЩоб не виникало скарг (непорозумінь) між агрофірмами, органами місцевого самоврядування та громадянами, необхідно дотримуватись вимог чинного законодавства.

За повідомленням суб’єктів господарювання про проведення весняно-польових робіт з застосуванням пестицидів та  агрохімікатів, органи місцевого самоврядування зобов’язані :

– поширити в місцеві засоби масової інформації, соціальні мережі та  розклеїти у найбільш відвідуваних місцях ПОВІДОМЛЕННЯ про застосування пестицидів та агрохімікатів, що є необхідним для належного інформування мешканців населеного пункту, власників пасік, рибних господарств та працівників лікувальних закладів. У повідомлені вказати агрофірму, контактний телефон, місце обробки, термін, час, дату та діючу речовину яка буде застосовуватись.

Агрофірма яка застосовує пестициди та агрохімікати у весняно-літній період зобов’язана :

– завчасно, але не менше чим за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, сповіщати органи місцевого самоврядування, населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи;

– роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові (до 10) і вечірні години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Як виняток, допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою навколишнього повітря нижче +10 град.;

– мати у наявності журнал для реєстрації робіт з пестицидами і протруєним насіннєвим матеріалом;

– до роботи допускаються особи які мають ДОПУСК (ПОСВІДЧЕННЯ) на право здійснення робіт з пестицидами і агрохімікатами;

– забороняється допуск сторонніх осіб до місць застосування пестицидів;

– забороняється залишати пестициди та отруєні прилади без охорони в місцях застосування, на польових станах, індивідуальних господарствах та інших місцях;

– до місць обробок розчини пестицидів повинні доставлятися в спеціальних ємкостях. Заправка і завантаження апаратів не повинні супроводжуватися протіканням або розсипанням пестицидів.

 

При дотриманні вимог чинного законодавства та процедури сповіщення не буде виникати непорозумінь.

 

Головний спеціаліст Самбірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  у Львівській області      Васік Г.Б.

print

Pin It on Pinterest