«

»

Чер 14

Підведено підсумки тренінгу «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад»

IMG_5291 [Старосамбірська міська рада]У Старосамбірській громаді відбулися дводенні тренінги в рамках проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад», який втілюється «Міжнародною організацією з міграції» IOM Ukraine у партнерстві з «Західноукраїнським ресурсним центром» та фінансується Посольством Канади.

До навчань, які проходили у Старосамбірській міській раді у травні та червні 2023 року, долучилися представники Добромильської та Стрілківської громад.

Під час заходу учасники мали змогу дізнатися: чому дані: огляд збору даних та їх значення для формування політики громади; які є підходи до збору даних; як планувати дослідження; які якісні та кількісні методи збору даних доцільно використовувати в конкретній ситуації; що таке етичний збір даних, а також як зробити швидку оцінка потреб у громаді.

Проведення таких тренінгів сприятиме залученню мешканців громади та представників органу місцевої влади для участі у серії групових діалогів для обговорення найбільш важливих і нагальних потреб громади та спільної розробки планів дій громади щодо їх вирішення.

Після проходження дводенного тренінгу кожен учасник отримав Сертифікат.

Цей проєкт сприяє зміцненню стійкості громад в середовищі численних потрясінь шляхом розбудови спроможності до збору та використання даних на міспевому рівні. Це дозволяє розробляти інклюзивну політику, що спирається на факти та реагує на масштабне переміщення в Україні. Цей підхід передбачає:

-зміцнення спроможності індивідів у зборі даних;

-зміцнення спроможності адміністрацій у обʼєднаних територіальних громадах у аналізі даних та зміцнення спроможності представниківі органів місцевої влали приймати інклюзивні, добре поінформовані рішення, що спираються на факти.

Загалом було проведено 3 тернінги по 2 дні:

  1. Тренінг зі збору даних.
  2. Тренінг з аналізу даних.
  3. Тренінг з формування інклюзивного курсу дій на основі фактичних даних.

Після тренінгів МОМ сприятиме залученню мешканців громади та представників органів місцевої влади для участі у серії фасилітованих діалогів для обговорення найбільш важливих і нагальних потреб громади та спільної розробки планів дій громади щодо їх вирішення.

МОМ пітримуватиме реалізацію планів розвитку на рівні громади за допомогою грантів або підтримки в формі технічного забезпечення.

print

Pin It on Pinterest