«

»

Лип 10

Нова амбулаторія і документи на дорогу: позитивні справи Білицького старостинського округу

petroСтаросамбірська громада – це десять старостинських округів: Білицький, Великолінинський, Великосільський, Волошинівський, Волянський, Тершівський, Торчиновицький, Старосолянський, Страшевицький, Стрільбицький.

Про справи у Білицькому старостаті розповідає староста Петро Кіт.

Білицький старостинський округ – це власне село Біличі. Загальне число жителів становить 1225 людей, з них 218 дітей.

У нас є міст, який з’єднує дві частини берегів через річку Яблуньку, на одному з яких розташована церква, на іншому – цвинтар. Цей міст постійно потребував ремонту, оновлення. Разом з громадою робимо металеве покриття. А це немала для Білич справа -1,8 м ширини і 110 метрів довжини. Ще маємо достелити 30 метрів», – розповідає Петро Кіт.

353394700_3463853827265428_3343710078089468172_n [Старосамбірська міська рада]Найбільшим досягненням у старостаті є те, що уже найближчими днями запрацює новозбудована амбулаторія.

«Її починали будувати за державною програмою ще до мого старостування. По багатьох громадах їздимо і бачимо, що ті будівництва так і залишаються незавершеними. Керівництву Старосамбірської громади вдалося довести до ладу цей заклад. Він стане своєрідним адміністративним центром Білицького округу. Тут розташується бібліотека, старостат, власне амбулаторія, а також буде можливість проживати лікарю сімейної медицини з родиною. Я вважаю, що це велике досягнення для нас», – продовжує Петро Кіт.

Пишається і навчальним закладом – Білицькою гімназією. Горнуться місцеві люди і до бібліотеки. До слова, не лише молодого віку, а й старші. Різні заходи об’єднують людей і роблять їхнє дозвілля змістовним. А от з народним домом, за словами старости, «головний біль». Приміщення старе та холодне. Хоча великим плюсом є те, що до нього провели Інтернет.

353383231_3437340159812464_289231197456779554_n [Старосамбірська міська рада]«У нас в державі все будувалося, оновлювалося, а тепер росія все нищить. Звісно, що не на часі, проте дорога «Стрільбичі – Терло» державного значення і її ремонт має і може здійснювати лише держава. Міський голова Ігор Трухим, депутати та виконком тримають це питання на контролі і стукають у всі можливі двері. Все, що потрібно від громади, уже є. Зроблена проектно-кошторисна документація і передана для того, щоб розпочати ремонт дороги», – говорить Петро Кіт.

Гуртуються біличани і задля перемоги, зокрема підтримуючи земляків на фронті. У старостаті є свої великі і малі мрії – серед них і продовжувати освітлювати центральну вулицю села. Бо наразі з дев’яти кілометрів освітлено лише два. Хай все збудеться!

print

Pin It on Pinterest