«

»

Вер 04

ЛІТНЯ ШКОЛА – 2023

зображення_viber_2023-09-04_10-17-50-849 В останні теплі дні літа у с. Явора відбувся захід, який вже 17 рік поспіль  проводить Львівський обласний центр соціальних служб за підтримки дитячого фонду ООН UNICEF  для дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей – „Літня школа – 2023”.

Метою школи є навчити батьків – вихователів, прийомних батьків позитивній взаємодії в сім’ї, розумінню проблем та потреб дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Літню школу приймав мотель „Чертур”, який розташований у мальовничому селі Турківщини Яворі. Тренінгові та навчальні заняття проводились соціальними працівниками Львівського обласного центру соціальних служб та Старосамбірського міського центру надання соціальних послуг.

Заняття проводились у трьох групах:

  • батьки – вихователі та прийомні батьки (тренінги та навчання щодо проблемних питань виховання дітей, конфліктність, емоції, підліткові проблеми);
  • діти підліткового віку (тренінги щодо проблем негативних явищ в суспільстві, анкетування щодо цінностей молоді, спортивні заняття, психодіагностика та консультування);
  • діти дошкільного та молодшого шкільного віку (малювання, виготовлення виробів з пластиліну, аплікація, спортивні ігри).

До роботи з наймолодшими учасниками за запрошенням Львівського обласного центру соціальних служб долучилася фахівець із соціальної роботи центру надання соціальних послуг Старосамбірської міської ради, Ліляна Лігуцька, яка вже багато років допомагає у проведенні даного заходу.

Учасники залишились задоволені, ніхто не хотів покидати цей прекрасний куточок Турківщини. Адже всі були як одна велика родина.

Літня школа – 2023 назавжди залишиться у серцях її учасників, адже Карпати і їх чудодійну красу не можливо забути!

Літня школа проводиться щороку регіональним центром соціальних служб, з метою підвищення кваліфікації батьків – вихователів та прийомних батьків, які отримують сертифікат про проходження навчання. Таке навчання батьки проходять один раз в два роки.

Цього року навчання пройшла також і  прийомна сім»я  нашої громади.зображення_viber_2023-09-04_10-17-11-437зображення_viber_2023-09-04_10-18-35-311

print

Pin It on Pinterest