«

»

Вер 04

У Львові працює хаб для людей, які не мають статусу інвалідності і потребують засобів для пересування та самообслуговування

04092023Тут можна отримати крісла колісні, палиці, милиці, ходунки, проти пролежневі подушки.

У Львові працює Хаб Асистивних Технологій, який відкрила міжнародна організація Momentum Wheels for Humanity.

Хаб безкоштовно забезпечує засобами для покращення мобільності та самообслуговування осіб, які їх потребують і ще не мають статусу інвалідності у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Волинській та Київській областях, а також у місті Київ. Тут можна отримати крісла колісні, палиці, милиці,  ходунки, протипролежневі подушки, а також різноманітні засоби для самообслуговування.

Допоміжні засоби реабілітації розповсюджуються у співпраці із  закладами охорони здоров’я, які є партнерами Momentum Wheels for Humanity.  Для того, щоб отримати допоміжний засіб реабілітації, особа повинна звернутись із запитом до мультидисциплінарної команди закладу охорони здоров’я. Після цього заклад охорони здоров’я формує заявку на спеціально створеному порталі, і після опрацювання даних, мобільна команда Хабу готує та передає асистивний засіб.

Загалом, за спільної підтримки партнерів, до кінця 2024 року Хаб Асистивних Технологій безкоштовно надасть 2 500 допоміжних засобів реабілітації щонайменше 2 200 особам.

Особливістю Хабу є те, що тут можна не лише безкоштовно отримати потрібний асистивний засіб: фахівці Хабу допоможуть налаштувати, а також навчать користуватися ним.

Окрім забезпечення допоміжними засобами, Хаб функціонує як навчальний осередок для фахівців сфери охорони здоров’я, соціального захисту та інших учасників, які потребують сучасних знань у сфері реабілітації. Тут відбуваються тематичні навчальні заходи, тренінги, практичні заняття та зустрічі з українськими та іноземними фахівцями.

«Отримання допоміжних засобів реабілітації в Україні ніколи не було простим процесом, а для окремих людей іноді – справжнім викликом. Із початком повномасштабної агресії Росії потреба у забезпеченні асистивними засобами лише загострилась. Адже не лише люди, які отримали ушкодження під час бойових дій, потребують цих засобів. Чимало внутрішньо переміщених осіб при евакуації залишили не тільки власні домівки та документи, але й асистивні засоби, якими користувалися. Для нас важливо, аби українці, які їх потребують, могли отримати їх швидко», – зазначила Наталя Мельниченко, директорка Momentum Wheels for Humanity в Україні.

Контакти, локація та напрями діяльності Хабу – детальніше тут.

Додаткова інформація

Momentum Wheels for Humanity є міжнародною неурядовою організацією, що працює над створенням та зміцненням реабілітаційних послуг, які включають надання асистивних технологій (AT) у системі охорони здоров’я шляхом навчання та розвитку потенціалу професіоналів, розробки політики та стандартів, а також постачання та розповсюдження крісел колісних та іншого обладнання, що допомагає покращувати якість життя.

print

Pin It on Pinterest