«

»

Лип 28

Представники Старосамбірської міської ради взяли участь в громадських слуханнях по питанню обговорення виробництва електроенергії за зеленим тарифом, які організувала Компанія “Карпатський вітер”

IMG_2823 (Копировать)28 липня 2017 року в Старому Самборі відбулися громадські слухання по питанню обговорення виробництва електроенергії за зеленим тарифом . В малому залі засідань Старосамбірської державної адміністрації відбулася зустріч громадськості з представниками ТОВ”Карпатський вітер.

На зустрічі представники громадськості, Старосамбірської райдержадміністрації та районної ради, а також голови Старосамбірської та Стрільбицької місцевих рад, на території яких споруджено генератори ВЕС-1 та ВЕС-2, обговорили реальний стан виробництва альтернативної електроенергії та розмір існуючого тарифу на її виробництво вітроелектростаніціями.

“Виробництво вітрової електроенергії на Старосамбірщині має серйозні перспективи. Наші вітрові установки виробляють екологічно-чистий вид енергії, яке не супроводжується викидами вуглекислого чи будь-якого іншого газу. Вітрові електростанції займають мало місця і легко вписуються в будь-який ландшафт, а також відмінно поєднуються з іншими видами господарського використання території. Енергія вітру, на відміну від викопного палива, практично невичерпна. Вітрова станція, яка має встановлену потужність у 20,7 МВт, буде експлуатувати шість вітряних турбін. Пакет фінансування в сумі EUR23,1 млн, організований Європейським банком реконструкції та розвитку, включає в себе EUR8,6 млн від ЄБРР, EUR4 млн – від Фонду чистих технологій (CTF), кредит першої черги в розмірі EUR5,5 млн від Інвестиційного фонду для країн, що розвиваються (IFU), а також кредит першої черги в розмірі EUR5 млн від Екологічної фінансової корпорації Північної Європи (НЕФКО). Вже найближчим часом, з прийняттям відповідних законодавчих змін, території, на яких розміщено вітрові генератори отримають економічну вигоду”, розповів присутнім заступник директора ТОВ “Карпатський вітер” Юрій Бучко.

На слуханнях були присутні Старосамбірський міський голова Ігор Трухим, депутати міської ради Михайло Зубрицький, Ростислав Зиблікевич та начальник оргвідділу міськради Юрій Леус.

print

Pin It on Pinterest