«

»

Гру 20

У с. Тарнава Старосамбірського району введено карантинні обмеження через сказ лисиць

1423837221_219 грудня 2017 року відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Старосамбірської РДА на якому розглядалось питання  “Про введення карантинних обмежень у с.Тарнава з прилеглою територією, польовими та лісовими масивами у зв’язку із  захворюванням на сказ лисиці», про це повідомив заступник голови Старосамбірської ДНПК  Богдан Венцик.

З метою локалізації вогнища захворювання та забезпечення заходів щодо посилення контролю і вжиття додаткових заходів по забезпеченню епізоотичної ситуації по сказу тварин державна надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення оголосити неблагополучним щодо сказу та встановити карантинні обмеження у с. Тарнава у зв’язку із захворюванням на сказ лисиці з 19 грудня 2017 року.

Заходами щодо профілактики та ліквідації захворювання тварин на сказ у с.Тарнава передбачено вакцинацію всього наявного поголів’я ВРХ, ДРХ, коней, собак та котів у неблагополучному щодо сказу населеному пункті с.Тарава; забезпечення проведення спеціалістами державних установ ветеринарної медицини клінічного огляду, карантинування тварин та епізоотичного розслідування кожного випадку підозри на сказ або  покусів  людей.

Керівників мисливських господарств,  у зв’язку з виявленням захворювання на сказ серед диких тварин, зобов’язано вжити заходів щодо зниження чисельності лисиць шляхом їх відстрілу та з наступною доставкою патматеріалу до державної лабораторії ветеринарної медицини.

В мисливських угіддях прилеглих до с.Тарнава оголошених неблагополучними, а також в загрозливій зоні, заборонено проведення  ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відлов і вивіз.

print

Pin It on Pinterest