«

»

Тра 24

Звіт Старосамбірського міського голови за 2017 рік

Звіт Старосамбірського міського голови за 2017 рік

 

гербВідповідно до ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» надаю звіт про діяльність Старосамбірської міської ради та її виконавчого комітету у 2017 році.

Протягом року міська рада інтенсивно працювала, знаходила компромісні рішення по виходу з проблемних ситуацій, закріплювала позитивні тенденції у розв’язанні соціальних проблем. Головним завданням, над яким працював депутатський корпус і виконавчий комітет  ради, була максимальна реалізація інтересів міської громади в реальних політичних, економічних та соціальних умовах, у межах Конституції та законів України.

Вже понад два роки, як Старосамбірська міська рада заснувала в мережі Інтернет офіційний сайт, який забезпечує відкритий доступ до сесійних рішень, розпоряджень міського голови та виконавчого комітету міської ради, публікує оголошення,  а також загальну інформацію, яка стосується діяльності міської ради. Додатково інформація про Старосамбірську міську раду та основні події нашого міста систематично поширюється в мережі Інтернет на туристичному порталі “Старий Самбір” та електронній газеті Старосамбірські вісті. Такий підхід дає можливість донести актуальну інформацію про Старий Самбір не тільки до місцевих жителів, а і до наших співвітчизників за кордоном.

[wpdevart_youtube]NtgcZJIQpns[/wpdevart_youtube]

Біля адміністративної будівлі міської ради встановлено інформаційну дошку, на якій розміщується актуальна інформація про діяльність міської ради та виконавчого комітету.

В Старосамбірській міській раді організовано особистий прийом громадян. Кожного вівторка та четверга мешканці міста мають можливість зустрітися з міським головою для вирішення своїх питань.

Впродовж 2017 року до виконавчого комітету Старосамбірської міської ради надійшло 572 звернення громадян. З них поштою звернулося 492 мешканців. На особистому прийомі у міського голови побувало 80 громадян. Загалом кількість звернень, які надійшли від громадян зменшилася у порівнянні з 2016 роком.

Актуальними залишаються питання комунального господарства, соціального захисту населення, надання матеріальної допомоги. За результатами звернень відповідних категорій громадян, здійснено витрат на потреби соціального захисту жителів міста Старий Самбір в розмірі 146 тис.грн.

Робота зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі у виконавчому комітеті міської ради, оскільки це є одним із пріоритетних напрямків діяльності влади.  У зв’язку з набуттям чинності нових законів України та інших нормативно-правових актів, потребує поліпшення рівень надання громадянам правової допомоги, консультацій та роз’яснень з актуальних питань.

У 2017 році міська рада працювала за затвердженими планами заходів щодо організації виконання та економічного і раціонального використання  коштів місцевого бюджету. Вдалося підтримати роботу систем життєзабезпечення міста на достатньому рівні, стабільно виплачувалася заробітна плата працівникам бюджетної сфери.

За звітний період проведено 11 сесій міської ради, із них 4 сесії позачергові. Усього на пленарних засіданням розглянуто 324 питання та прийнято  відповідних рішень.

Відбулося 12 засідань виконавчого комітету ради, на яких прийнято 80 рішень.

На виконання основних принципів державної регуляторної політики, передбачених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Старосамбірською міською радою, впродовж року проводилася робота, спрямована на поліпшення умов для розвитку господарської діяльності. Так, з місцевого бюджету були профінансовані наступні заходи:

Реконструкція тротуарів на 5-ти ділянках вулиці Лева Галицького на загальну суму 1082 тис.грн.;  біля церкви св.Миколая на суму -100 тис.грн.; довкола скверу біля кафе “Рандеву” на суму  – 86 тис.грн.

Придбано для реалізації культурних програм розбірну сцену (150 тис.гр.). Облаштовано 2 нові автобусні зупинки на суму – 24 тис.грн.; виконано співфінансування робіт з реконструкції площі Героїв Небесної сотні в суму 145 тис.грн.; встановлено новий спортмайданчик біля школи №1 на суму 50 тис.грн., та новий ігровий дитячий майданчик на Посаді Горішній в сумі 30 тис.грн.

У квітні 2017 року було організовано міську толоку в рамках проведення місячника з благоустрою, прибирання та поліпшення санітарного стану м. Старий Самбір; виконувалися роботи по озелененню міста та утримання існуючих зелених насаджень, висадження нових дерев, квітників, утримання парків та скверів, видалення сухостою, кронування дерев.

Безперебійно працювали комунальні підприємства міста (КП «Старосамбірський водоканал», КП «Старий Самбір теплокомуненерго», КП «Старосамбірське МУЖКГ»).

У належному санітарному стані утримуються вулиці, тротуари, парки, сквери. Також виконано поточний ремонт комунальних доріг в сумі 59 тис.грн. на вулицях Чорновола, Сагайдачного, Мазепи, Зиблікевича, Вітовського, Дністрова, Шевченка, Святомиколаївська.

Впродовж 2017 року виконувався поточний ремонт доріг на вулицях міста, які не мають твердого покриття (вулиці Молодіжна та Замківська). Продовжено роботу по облаштуванню огорожі міського кладовища. Закінчено роботи з благоустрою біля могили Героїв УПА.

Старосамбірські комунальні служби виконували щоденні сезонні роботи:  улітку – прибирання, покіс трави на узбіччях доріг центральних вулиць міста; узимку – розчистка доріг комунальної власності від снігу (підсипка піском центральних доріг та внутрішньо квартальних доріг на житлових масивах).

Здійснювалось придбання електричних ламп, плафонів, кабелю, вуличних світильників, тощо. Проведено заміну лампочок старого зразка на економні в системі вуличного освітлення. Здійснено закупівлю малих об’єктів благоустрою (лавки, смітники) на суму 15,5 тис.грн.

Залучено додаткові кошти на фінансування збереження культурної спадщини міста. Організовано роботи з розчищення міського кладовища, історичного єврейського поховання Окописько. Досягнуто позитивних результатів в домовленостях з представниками єврейської громади з питання збереження будівлі біжниці на вулиці Богдана Хмельницького. Виконано в серпні 2017 року ремонт даху цієї споруди, а також роботи з розчищення від захаращень єврейського поховання Окописько. Всі фінансові витрати взяла на себе єврейська громада.

За сприянням міської ради виконано другий етап робіт по створенню парку-меморіалу жертвам сталінських репресій на території колишньої військової частини. Фінансував цей проект уряд Угорщини. Для парку виділено у безтермінове користування земельну ділянку 20 сотих.

Значна робота проводилася щодо наповнення бюджету, а саме: з орендарями земельних ділянок комунальної власності, по врегулюванню договірних відносин відповідно  до нормативно-грошової оцінки землі, що сприяє збільшенню надходжень коштів до міського бюджету.

У 2017 році в Старому Самборі відбулися громадські слухання щодо врахування інтересів громадськості під час розроблення містобудівної документації, детального планування об’єктів благоустрою: 5-ти міських скверів, комерційних нежитлових будівель, гаражів та стосовно обслуговування житлових будинків. Замовником виготовлення документації виступила Старосамірська міська рада.

В жовтні 2017 року В Старому Самборі утворено перше об’днання співвласників багатоквартирних будинків.

Разом із заходами, направленими на забезпечення безперебійної роботи усіх сфер міського господарства, у звітному періоді проведено заходи, які  покликані піднімати авторитет громади, приділяти увагу громадянам, які своєю працею, досвідом, навчанням сприяють розвитку нашої країни, зокрема:

В травні 2017 року організовано святкування Дня міста Старий Самбір. 23-24 серпня 2017 року відбулося урочисте святкування Дня Державного прапора та 25-річниці Дня Незалежності України в Старому Самборі.

У жовтні взято участь у святкуванні Дня Покрови в Старому Самборі. У листопаді 2017 року в Старому Самборі міська рада взяла участь в організації офіційних заходів, присвячених до Дня Гідності та Свободи та вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Проведено у звітному році низку спортивних та туристичних заходів:

24 серпня 2017 року в Старому Самборі відбулися дитячі змагання, приурочені 25-й річниці Дня Незалежності України.

На міському стадіоні відбулися фінальні 21-ші міжнародні дитячі змагання на Кубок Ромика.

24 червня 2017 року у Старому Самборі вперше в Україні відбудуться велосипедні змагання у форматі Gran Fondo. Організатори змагань Львіський велосипедний клуб та Старосамбірська міська рада.

В липні 2017 року в місті Старий Самбір відбулося урочисте відкриття етапу  національної серії з трофі-рейдів «Кубок Львова 2017». Організатором події виступив Позашляховий «Клуб 4х4» зі Львова та Старосамбірська міська рада.

У сфері прикордонних відносин впродовж 2017 року налагоджено зв’язки з Угорщиною (міста Бой та Пеш). Підтримуються дружні стосунки з представниками консульства республіки Угорщина в Україні.

Представники Старосамбірської міської ради брали участь у семінарах, організованих Асоціацією міст України.

 

Оформлено документацію для участі Старосамбірської міської ради в обласному конкурсі мікропроектів  місцевого  розвитку та підтримки 12 проектів:

«Реконструкція господарських приміщень в ДНЗ «Дзвіночок» по вул.Л.Галицького, 31 в м.Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт мережі водопостачання та водовідведення багатоквартирних комунальних будинків по вул. Героя України Богдана Сольчаника, 29а, Дністрова,42, С. Бандери, 2 та водозабору № 2 по вул. Дністровій м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт огорожі цвинтаря в м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт будівлі малої «Просвіти» в м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Вітовського в м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Дрогобицька в м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Івасюка в м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Дністрова в м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Листопадова в м. Старий Самбір Львівської області»

«Придбання та встановлення дитячого ігрового майданчика в ДНЗ «Дзвіночок» по вул. Л. Галицького, 31 в м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт тротуарних доріжок на території ДНЗ № 1 по вул. Героя України Богдана Сольчаника 7 м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт будівлі громади по вул. Л. Українки,10 в м. Старий Самбір Львівської області»;

Десять з дванадцяти затверджених проектів було успішно успішно реалізовано.

Серед головних пріоритетів роботи міської влади залишаються асфальтування вулиць, тротуарів, їх освітлення, очищення міських потіків, які впадають в Дністер, облаштування автомобільних парковок тощо.

З метою визначення шляхів та напрямів розвитку міста на найближчі роки розроблено стратегію розвитку міста Старий Самбір на 2017-2020 рр. Стратегія затверджена на сесії міської ради. Затверджено нові правила благоустрою міста, які врегульовують порядок благоустрою та утримання усіх територій Старого Самбора, визначають правові, економічні, екологічні, соціальні та організаційні основи благоустрою.

Триває активна робота по виготовленню нового генерального плану міста Старий Самбір, попередній генплан був розроблений ще у 1989 році. Вже розроблено історико-архітектурний опорний план та визначення меж історичного ареалу у м. Старий Самбір Львівської області. Документи направлено на погодження до Міністерства культури.

Для міської влади у своїх майбутніх діях пріоритетним завжди будуть інтереси людей. Сьогодні ми ставимо перед собою ряд важливих завдань, які плануємо реалізувати протягом 2018 року.

Ігор Трухим

print

Pin It on Pinterest