«

»

Чер 04

На Старосамбірщині триває операція “Мак-2021”

На території Старосамбірської територіальної громади проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак».

image82746765З 1 червня по 23 вересня правоохоронці обстежуватимуть присадибні ділянки на наявність незаконних посівів маку чи конопель.

Заходи спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження. Операція триватиме до кінця вересня, – про це повідомили у відділенні №1 Самбірського районного відділу поліції ГУНП у Львівській області.

У Нацполіції нагадують, що за вирощування цих рослин передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність, адже посів маку на території нашої держави дозволений лише спеціалізованим підприємствам, які мають на це ліцензії.

Відтак, незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти – тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

За незаконний посів маку в кількості від 100 до 500 рослин та конопель від 10 до 50, передбачений штраф до 50 неоподаткованих мінімумів, арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

До 7-ми років можна отримати, якщо кількість посадженого маку перевищить 500 рослин, а конопель 50.

Поліція закликає громадян бути законослухняними та дотримуватися чинного законодавства.

print

Pin It on Pinterest