«

»

Бер 12

До уваги застрахованих осіб

Фонд_соціального_страхування_України_логоСтаросамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України інформує про те, що за підсумками 2018 року по відділенню (Старосамбірський та Турківський райони)  значно зросла кількість оплачених  днів  та сума витрат по тимчасовій непрацездатності порівняно з показниками 2017 року. Сума витрат по тимчасовій непрацездатності склала 6653,3 тис. грн, що на 2259,2 тис. грн більше, ніж у 2017 році. При цьому, середній розмір допомоги зріс на 48,84 гривні. Кількість оплачених днів по тимчасовій непрацездатності склала 37133 дні, що на 3419 днів більше, ніж у 2017 році, у розрахунку на 100 працюючих приріст склав 21 день.

При проведенні детального аналізу причин такого зростання наведених  показників виявлено, що значно зросла кількість  листків непрацездатності, в тому числі довготривалих. Слід нагадати, що на підприємствах, установах, організаціях працюють комісії (уповноважені)  із соціального страхування, які приймають рішення щодо призначення матеріального забезпечення або відмову у ньому. Такі комісії (уповноважені) повинні  вести облік осіб, які часто та довго хворіють, а також осіб, які отримали листки непрацездатності у зв’язку з невиробничими травмами, аналізувати, інформувати та вносити пропозиції з питань зниження рівня захворюваності роботодавцю та представнику застрахованих осіб.

Фонд соціального страхування України щорічно витрачає сотні мільйонів гривень  на реабілітацію та відновлювальне лікування працездатного населення в найкращих санаторно-курортних закладах України. Це дозволяє працездатному застрахованому населенню швидко та ефективно відновити здоров’я та повернулись до плідної праці, своєчасно отримавши кваліфіковану та  якісну медичну допомогу.  Скористатися правом на послуги  з  реабілітаційного лікування можуть застраховані особи за своїм вибором та відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Застраховані особи, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, мають право на лікування (у супроводі членів сім’ї) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна  реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

На час перебування застрахованої особи в  реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відкривається листок непрацездатності.

Шановні застраховані особи, використайте  можливість, надану вам Фондом соціального страхування України, – пройдіть курс реабілітаційного лікування у санаторно-курортному закладі за власним вибором та за кошти Фонду.

Більш детальна інформація за телефонами:

м. Старий Самбір –  (238) 21-3-67;

(238) 21-4-43;

(238) 21-4-91;

м. Турка –                  (269) 32-1-42.

 

print

Pin It on Pinterest