«

»

Січ 29

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

ЗАЯВА

ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ

детального плану території «На частину території м. Старий Самбір, від початку вулиці Лева Галицького до залізничного переїзду у м. Старий Самбір, Львівської області»

  1. Замовник: Старосамбірська міська рада

гербАдреса: 82000, Львівська обл., м. Старий Самбір, вул. Лева Галицького, 35. Телефон: (03238)-21-8-17, Ел-пошта: sts.m.rada@ukr.net

  1. Вид та основні цілі документа державного планування:

Детальний план території, на частину території м. Старий Самбір, від початку вулиці Лева Галицького до залізничного переїзду у м. Старий Самборі, Львівської області розробляється з метою деталізації планувальної структури даної частини міста, визначення функціонального призначення території, формування нових земельних ділянок для громадських та виробничих цілей, та підлягає стратегічній екологічній оцінці.

  1. Інформація про те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів).

Об’єкт цього дослідження (територія проектування) знаходяться в північній частині м. Старий Самбір. Мета розробки містобудівної документації – формування земельних ділянки по вул. Лева Галицького для будівництва АЗС, промислових будівель, автомийки та майданчика для виставки спецтранспорту, а саме:

  • Зміна цільового призначення земельна ділянка по вул. Лева Галицького, площею 0,3917 га, кадастровим номером 4625110100:03:004:0134 з цільового призначення 03.07. (Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі будівництво АЗС) під 12.08 (Для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій).
  • Формування земельної ділянки по вул. Лева Галицького, площею 0,1407 га з цільовим призначенням 11.03 (Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств).
  • Формування земельної ділянки по вул. Лева Галицького, площею 0,0911 га з цільовим призначенням 11.03 (Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств).
  • Формування земельної ділянки по вул. Лева Галицького, площею 0,0601 га з цільовим призначенням 03.07 (Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі).
  • Формування земельної ділянки по вул. Лева Галицького, площею 0,0790 га з цільовим призначенням 03.07 (Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі).
  • Формування земельної ділянки по вул. Лева Галицького, площею 0,0700 га з цільовим призначенням 03.07 (Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі).
  • Формування земельної ділянки по вул. Лева Галицького, площею 0,0750 га з цільовим призначенням 03.07 (Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі).

Даний документ державного планування передбачає реалізацію видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля, відповідно до статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

  1. Ймовірні наслідки від господарської діяльності:

а) для довкілля:

В ході здійснення СЕО мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації документа державного планування ДПТ, зокрема, мають бути оцінені наслідки для таких компонентів довкілля: ґрунти, атмосферне повітря, водні ресурси, стан фауни, флори, біорізноманіття, землі, кліматичні фактори, у тому числі для здоров’я населення;

Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території на

здоров’я населення.

б) для територій з природоохоронним статусом

Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території на територій з природоохоронним статусом.

в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення – відсутні.

  1. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено.

З метою розгляду альтернативних проектних рішень та їх екологічних наслідків під час СЕО ДПТ, передбачається розглянути «Нульовий сценарій», без впровадження проектних змін.

Альтернатива1: «Нульовий сценарій» – тобто опис, прогнозування та оцінка ситуації у випадку незатвердження зазначеного документа державного планування.

  1. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки.

Під час проведення процедури стратегічної екологічної оцінки передбачені заходи для запобіганням негативному впливу на довкілля та здоров’я населення по таких напрямках:

  • щодо охорони атмосферного повітря;
  • охорона поверхневих та підземних вод, ґрунтів;
  • заходи щодо пожежної безпеки;
  • відновлюванні та охоронні заходи.

Проведення спеціальних досліджень для стратегічної екологічної оцінки

не передбачається.

  1. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування.

Для запобігання негативному впливу на довкілля та здоров’я населення передбачені такі заходи:

  • здійснення єдиної комплексної системи інженерної підготовки та захисту території;
  • проведення комплексного благоустрою території, в т.ч. озеленення;
  • забезпечення належного поводження з відходами. Операції щодо збирання, зберігання, транспортування та утилізації відходів повинні
  • здійснюватися з дотриманням норм екологічної безпеки та законодавства
  • України.

Заходи щодо пожежної безпеки.

Витримані протипожежні відстані при розміщенні об’єктів будівництва та елементів вуличної мережі.

На території забороняється розведення вогнищ, спалювання побутових відходів та трави.

Захисні заходи цивільної оборони.

Під час небезпеки евакуація мешканців планується власним автотранспортом та/або організація транспортування автобусами до найближчої споруди цивільного захисту, узгодженої з ДСНС Львівської області.

Компенсаційні заходи.

На всіх етапах реалізації ДПТ проектні рішення будуть здійснюватися в відповідності з нормами і правилами охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки, в тому числі вимоги Закону України «Про охорону земель»; Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»; Закону України «Про охорону атмосферного повітря» тощо.

  1. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку:

Стратегічна екологічна оцінка буде виконана в обсягах, визначених статтею 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

  1. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання.

Зауваження і пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки до детального плану території на частину території м. Старий Самбір, від початку вулиці Лева Галицького до залізничного переїзду у м. Старий Самбір, Львівської області подаються до Старосамбірської міської ради, адреса: 82000, Львівська обл., м. Старий Самбір, вул. Лева Галицького, 35, телефон: (03238)-21-8-17, Ел-пошта: sts.m.rada@ukr.net

Відповідальна особа: Блюсович Володимир Зенонович.

Строк подання зауважень і пропозицій становить 15 днів, тобто до «13» лютого 2020 року.

print

Pin It on Pinterest