«

»

Жов 15

Козацькими забавами відзначили свято Покрови у Старій Солі

IMG_4156 [Старосамбірські вісті]Свято Покрови Пресвятої Богородиці завжди мало особливе значення для українського народу. Запорізькі козаки вшановували Покрову Пресвятої Богородиці як найбільшу святиню. Впродовж багатьох століть українське військо підносило Пресвяту Діву у своїх молитвах. Для України захист Покрови набув особливого значення, адже віднині в цей день ми також відзначаємо День Захисника України.

Чотирнадцятого жовтня, на Свято Покрови Пресвятої Богородиці, спортивно-патріотична гра «Козацькі забави» зібрала місцеву молодь на традиційне змагання. Юні мешканці Старої Солі та Старої Ропи, вшановуючи пам’ять славних предків, доводили, що вони – їх гідні нащадки. Цьогорічне святкове дійство було присвячено Дню захисника Вітчизни.

На свято у Старій Солі завітало багато людей: місцеві жителі та сусіди з Старої Ропи. Долучились до козацьких забав також представники Старосамбірської міської ради та гості з різних міст області.

IMG_4113 [Старосамбірські вісті]Старосамбірська міська рада  тісно співпрацює з активними молодими людьми – представниками усіх сіл майбутньої громади. Такою яскравою особистістю є організатор козацьких забав Лідія Чернянська. Ініціативу активної старосолянки підтримали міський голова Ігор Трухим та Андрій Басараб.

Гуляло свято – веселе, неповторне і завзяте. І завдяки талановитому ведучому Андрію Зимянському панували на святі особливий, патріотичний дух, відчуття єдності та велике емоційне піднесення. Ну а кращі з кращих були в кожному конкурсі, а перемогла все ж таки вірна козацька дружба! І, як годиться, учасники отримали тематичні нагороди: кубок та пам’ятні призи.

print

Pin It on Pinterest