«

»

Вер 28

Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Старосамбірської міської ради

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11-а сесія восьмого скликання

 Р І Ш Е Н Н Я

від 23 вересня 2021р.                                  м. Старий Самбір                          № 763

Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Старосамбірської міської ради

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст. ст. 75, 78 Господарського кодексу України, з метою вдосконалення системи фінансового планування, підвищення ефективності роботи комунальних некомерційних підприємств Старосамбірська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити:

1.1. Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Старосамбірської міської ради – КНП СМР «Старосамбірська районна лікарня» та КНП СМР «Центр первинної медичної допомоги» (додаток 1).

1.2. Форму фінансового плану для комунальних некомерційних підприємств Старосамбірської міської ради, діяльність яких спрямована на досягнення соціальних результатів, КНП СМР «Старосамбірська районна лікарня» та КНП СМР «Центр первинної медичної допомоги» (додаток 2).

  1. Покласти персональну відповідальність за складання та виконання фінансових планів – на керівників КНП СМР «Старосамбірська РЛ» та КНП СМР «ЦПМД» та щорічно, до 30 квітня року, який настає за звітним, доповідати Старосамбірській міській раді про виконання комунальними некомерційними підприємствами Старосамбірської міської ради річних фінансових планів за минулий рік та про показники фінансових планів у плановому році.
  2. Фінансовому відділу здійснювати погодження фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Старосамбірської міської ради.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії – депутат Р.Лазірко).

Міський голова                                                   І.Трухим

 

Додаток 1 до рішення 11-ї сесії 8 скликання  Старосамбірської міської ради від 23 вересня 2021р № 763

ПОРЯДОК
складання, затвердження та контролю виконання 
фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Старосамбірської міської ради

 

  1. Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів  комунальних некомерційних підприємств Старосамбірської міської ради  (надалі – Порядок) визначає процедуру складання, затвердження (погодження) та контролю виконання фінансового плану комунальних некомерційних підприємства Старосамбірської міської ради.
  2. Перелік комунальних некомерційних підприємств Старосамбірської міської ради, діяльність яких спрямована на досягнення соціальних результатів:
    2.1.  Комунальне некомерційне підприємство Старосамбірської міської ради «Старосамбірський центр первинної медичної допомоги»

2.2. Комунальне некомерційне підприємство Старосамбірської міської ради «Старосамбірська  районна лікарня»

  1. Фінансовий план підприємств, перелічених у пункті 2 цього Порядку, складається за формою згідно з додатком 2 до цього рішення на кожен наступний рік з поквартальною розбивкою і відображає очікувані фінансові результати у запланованому році. Фінансовий план підприємства також містить довідкову інформацію щодо фактичних показників минулого року і планових показників поточного року.

4. Проєкт фінансового плану підприємства подається уповноваженому власнику у трьох примірниках у паперовому вигляді до 1 листопада року, який передує плановому,  разом з аналітичною довідкою щодо формування основних планових показників.

5. Уповноважені власники проводять аналіз проєкту фінансового плану підприємства з обов’язковим порівнянням його показників з показниками фінансово-господарської діяльності підприємства за  попередній рік, крім 2020 року (так як цей рік був перехідний  з бюджетного на господарське законодавство). За результатами проведеного аналізу уповноважені власники готують висновок і подають його разом з проєктом фінансового плану підприємства у паперовому та електронному вигляді на розгляд на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва до 10 листопада року, який передує плановому, з відміткою “Розглянуто“.

У разі, якщо проєкт фінансового плану підприємства не відповідає вимогам цього Порядку та встановленій формі, такий проект фінансового плану вважається неподаним.

  1. Після погодження фінансовим відділом фінансового плану підприємства уповноважений власник затверджує фінансовий план підприємства до 1 грудня року, який передує плановому.
  2. 7. Зміни до затвердженого фінансового плану підприємства можуть вноситися один раз на рік, у якому затверджувався фінансовий план, і не більше двох разів впродовж планового року.

Зміни до фінансового плану підприємства не можуть вноситись у періоди, за якими минув строк звітування.

Проєкт змін до фінансового плану підприємства з пояснювальною запискою про причини таких змін підприємство готує і подає уповноваженому власнику після закінчення звітного періоду (кварталу) не пізніше 25 числа місяця, який настає за звітним кварталом, за процедурою, передбаченою цим Порядком.

  1. Уповноважені власники у двотижневий термін приймають рішення щодо внесення змін до фінансового плану підприємства та подають проєкт зміненого фінансового плану підприємства на погодження у фінансовий відділ, із зазначенням підстав внесення змін до нього.

Проєкт зміненого фінансового плану підприємства погоджується і затверджується за процедурою, передбаченою цим Порядком. На фінансовому плані проставляється відмітка “Змінений“ з датами затвердження та погодження.

  1. Мотивована відмова про підстави відхилення змін до фінансового плану підприємства надсилається у письмовій формі.
  2. Контроль за своєчасним складанням фінансових планів підприємств, а також за виконанням показників, затверджених (погоджених) фінансових планів підприємств, здійснюють уповноважені власники. Відповідальність за достовірність та обгрунтованість планування окремих показників несе керівник підприємства відповідно до укладеного контракту.
  3. Звіт про виконання фінансового плану підприємство надає уповноваженим власникам щорічно до 31 березня року, який настає за звітним періодом.
  4. Фінансовий відділ здійснює узагальнення та аналіз отриманої інформації, подає звіт про виконання комунальними некомерційними підприємствами Старосамбірської міської ради фінансових планів за минулий рік і про показники фінансових планів у плановому році та подає на розгляд Старосамбірської міської ради.

 

Секретар міської ради                                                      І.Жук


                Додаток 2

до рішення 11-ї сесії 8 скликання

Старосамбірської міської ради

від 23 вересня 2021р. №763

                   
ПОГОДЖЕНО:

__________________________________________

(посада керівника органу управління підприємством)

_________________________________________________

М.П. (підпис, ініціали, прізвище)

_____________________

дата

        ЗАТВЕРДЖЕНО:

__________________________________________

(посада керівника органу управління підприємством)

_________________________________________________

М.П. (підпис, ініціали, прізвище)

_____________________

дата

       
       
       
       
       
                   
                Проект  
                Попередній  
                Уточнений  
                Зміни  
                зробити позначку «Х»
                   
Рік Коди
Назва підприємства за ЄДРПОУ  
Організаційно-правова форма за КОПФГ  
Територія за КОАТУУ  
Орган державного управління за СПОДУ  
Галузь за ЗКГНГ  
Вид економічної діяльності за КВЕД  
Одиниця виміру тис.грн.  
Форма власності
Середньооблікова кількість штатних працівників Стандарти звітності П9с0БОУ  
Місцезнаходження Стандарти звітності МСФЗ  
Телефон
Прізвище та ініціали керівника
ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ПІДПРИЄМСТВА НА ________ РІК
Найменування показника Код рядка Факт минулого року Фінансовий план поточного року (затверджений зі змінами) Плановий рік (усього) У тому числі за кварталами планового року
I II III IV
1 2 4 5 6 7 8 9 10
I. Формування фінансових результатів
Доходи                
Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) 1010              
Дохід з міського бюджету за програмами, у т.ч. 1020              
покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв надавача ПМД, грн 1021              
окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені

до заходів розвитку

1022              
назва 1023              
Інші операційні доходи 1030              
дохід від операційної оренди активів 1031              
дохід від реалізації оборотних і необоротних активів 1032              
назва 1033              
Інші доходи: 1040              
відсотки отримані (поточні і депозити) 1041              
назва 1042              
Видатки
Заробітна плата 1050              
Нарахування на оплату праці 1060              
Адміністративні витрати, зокрема: 1070              
заробітна плата 1071              
нарахування на оплату праці 1072              
витрати на канцтовари, офісне приладдя та устаткування (відповідно до

Табелю матеріально-технічного оснащення)

1073              
Медикаменти та перев’язувальні матеріали 1080              
Продукти харчування 1090              
Оплата послуг (крім комунальних) 1100              
Видатки на відрядження 1110              
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв, у т.ч.: 1120              
оплата теплопостачання 1121              
оплата водопостачання та водовідведення 1122              
оплата електроенергії 1123              
оплата природного газу 1124              
оплата інших енергоносіїв 1125              
оплата енергосервісу 1126              
Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесеня до заходів розвитку 1130              
Соціальне забезпечення 1140              
Інші поточні видатки 1150              
Капітальні інвестиції, зокрема: 1160              
предмети, матеріали (відповідно до Табелю матеріально-технічного

оснащення)

1161              
основні засоби (відповідно до Табелю матеріально-технічного оснащення) 1162              
малоцінні необоротні матеріальні активи (відповідно до Табелю

матеріально-технічного оснащення)

1163              
Інші видатки, у т.ч. 1170              
видатки на охорону праці 1171              
назва 1172              
Резервний фонд 1180              
Усього доходів 1200              
Усього видатків 1300              
Фінансовий результат 1400              
 
II. Розрахунки з бюджетом
Сплата податків та зборів до Державного бюджету України (податкові платежі) 2010              
Сплата податків та зборів до місцевих бюджетів (податкові платежі) 2020              
Інші податки, збори та платежі на користь держави 2030              
Податкова заборгованість 2040              
 
III. Інвестиційна діяльність
Капітальні інвестиції, у т.ч. 3020              
капітальне будівництво 3021              
придбання (виготовлення) основних засобів 3022              
придбання (виготовлення) інших необоротних активів 3023              
придбання (виготовлення) нематеріальних активів 3024              
модернізація, модифікація (добудова, дообладнання, реконструкція)

основних засобів

3025              
капітальний ремонт 3026              
Вартість основних засобів 3030              
Амортизація 3040              
 
IV.Фінансова діяльність
Доходи від фінансової діяльності за зобов’язаннями, у т.ч. 4010              
кредити 4011              
позики 4012              
депозити 4013              
Інші надходження 4020              
Витрати від фінансової діяльності за зобов’язаннями, у т.ч. 4030              
кредити 4031              
позики 4032              
депозити 4033              
Інші витрати 4040              
 
V. Коефіцієнтний аналіз
Валова рентабельність 5010       х х х х
Коефіцієнт відношення капітальних інвестицій до амортизації 5020       х х х х
Коефіцієнт відношення капітальних інвестицій до доходу від реалізації продукції

(товарів, робіт, послуг)

5030       х х х х
Коефіцієнт зносу основних засобів 5040       х х х х
 
VI. Звіт про фінансовий стан
Необоротні активи 6010       х х х х
Оборотні активи 6020       х х х х
Усього активи 6030       х х х х
Дебіторська заборгованість 6040       х х х х
Кредиторська заборгованість 6050       х х х х
 
VII. Дані про персонал та оплата праці
Середня кількість працівників (штатних працівників, зовнішніх сумісників та

працівників, що працюють за цивільно-правовими договорами), у т.ч.

7010              
керівник 7011              
лікарі 7012              
середній медичний персонал 7013              
молодший медичний персонал 7014              
адміністративно-управлінський персонал 7015              
допоміжний персонал 7016              
Фонд оплати праці, у т.ч. 7020              
керівник 7021              
лікарі 7022              
середній медичний персонал 7023              
молодший медичний персонал 7024              
адміністративно-управлінський персонал 7025              
допоміжний персонал 7026              
Середньомісячні витрати на оплату праці одного працівника, у т.ч. 7030 х х х х х х х
керівник 7031              
лікарі 7032              
середній медичний персонал 7033              
молодший медичний персонал 7034              
адміністративно-управлінський персонал 7035              
допоміжний персонал 7036              
Заборгованість за заробітною платою, у т.ч. 7040       х х х х
керівник 7041       х х х х
лікарі 7042       х х х х
середній медичний персонал 7043       х х х х
молодший медичний персонал 7044       х х х х
адміністративно-управлінський персонал 7045       х х х х
допоміжний персонал 7046       х х х х

 

 

                Секретар міської ради                                                                      І.Жук

print

Pin It on Pinterest