«

»

Лип 25

Міська рада озвучила стратегію розвитку туризму на Старосамбірщині

Відкриття семінару «Старий Самбір – центр туризму, розваг і рекреації Верхньодністровських Бескидів»

Відкриття семінару «Старий Самбір – центр туризму, розваг і рекреації Верхньодністровських Бескидів»

23 липня 2016 року в місті Старий Самбір проходив Перший регіональний туристично-презентаційний семінар «Старий Самбір – центр туризму, розваг і рекреації Верхньодністровських Бескидів».
Урочистий захід розпочав Старосамбірський міський голова Ігор Трухим, який привітав учасників семінару та наголосив, що сьогодні місто має нагоду отримати новий етап свого розвитку.

«… ми робимо перший крок в позиціонуванні нашого міста як потужного центру відпочинку, рекреації та розваг в нашому регіоні, регіоні який охоплює одну з наймальовничіших і привабливих частин Східних Карпат – Верхньодністровських Бескидів з його річкою Дністер. Воротами в цей регіон є Старий Самбір – місто яке має багатовічну і різнопланову історію, місто яке не так багато історичних чи культурних пам’яток, зате має великі можливості і потенціал в сфері розвитку туризму, відпочинку і рекреації.

Розвиток туризму особливо міжнародного неможливий без  розвитку туристичної інфраструктури, яка необхідна для комфортного і швидкого переміщення туристів. І вона у нас нарешті появляється! Ви самі можете спостерігати за будівництвом якісної і комфортної, сучасної транспортної магістралі Львів – Ужгород, котра проходить через Старий Самбір. Що це дає Старому Самбору? Насамперед – це збільшення транспортного потоку, а саме: конкретної кількості людей, котрі подорожуючи чи просто кудись їдучи в справах, хочуть десь зупинитись, десь пообідати, можливо переночувати, чи щось оглянути.

Враховуючи підприємливість наших громадян, маю сподівання що ця туристична, рекреаційна інфраструктура, буде тільки зростати. А це додаткові робочі місця, це відрахування до бюджету, це суттєвий поштовх соціально-економічного розвитку нашого регіону.

Для цього нам потрібно небагато. Найперше – спільне бажання і зусилля.  Міської влади і мешканців міста – це найперше!   Мені дуже приємно, що ми вже дещо зробили в плані туристичної привабливості нашого міста. Незважаючи на непоодинокі випадки байдужості зі сторони окремих мешканців, іронії а то і відвертого вандалізму, ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку,  роботу спрямовану на позитивні зміни в нашому місті. Мені б дуже хотілося щоб з цими змінами симетрично мінялось б відношення мешканців до свого міста – нашої спільної домівки, щоб школа, церква, суспільство більше уваги приділяло цьому питанню. Ми маємо відчувати себе патріотами Старого Самбора, пам’ятати що ми живемо на княжій землі і повинні відповідно до цього відноситись», – розповів міський голова на регіональному семінарі «Старий Самбір – центр туризму, розваг і рекреації Верхньодністровських Бескидів».

print

Pin It on Pinterest