«

»

Гру 28

Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та встановлення батьківської плати

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14-а позачергова сесія восьмого скликання

 Р І Ш Е Н Н Я

від  21 грудня 2021 р       м. Старий Самбір         № 874

 Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та встановлення  батьківської плати за перебування дітей у навчально-виховних комплексах, закладах дошкільної освіти

 

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 56 Закону України «Про освіту», статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» з метою організації раціонального харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та визначення плати для батьків за перебування дітей у навчально-виховних комплексах, закладах дошкільної освіти, Старосамбірська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1.Гуманітарному відділу виконавчого комітету Старосамбірської міської ради забезпечити:

– організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти, дошкільних навчальних закладах Старосамбірської міської ради в межах відповідних бюджетних призначень у 2022 році;

– безкоштовне харчування учнів 1-4 класів у січні-грудні 2022 року;

– безкоштовне харчування: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей, переселених із зони АТО/ООС; дітей, батьки яких загинули у зоні АТО/ООС; дітей, батьки яких перебувають у зоні АТО/ООС (мобілізовані); дітей, батьки яких демобілізовані із зони АТО/ООС.

  1. Зменшити у 2022 році на 50 відсотків розмір плати за харчування дітей у навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти для батьків та осіб, що їх замінюють, у сім’ях яких на утриманні троє і більше дітей.

3.Встановити вартість одноразового харчування на день для учнів у закладах загальної середньої освіти -24,00 грн.

  1. Встановити вартість харчування на день для дітей у навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти – 47,00 грн., в ясельних групах – 41,00 грн.
  2. Встановити, що батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти у розмірі, що становить 38,00 грн. у навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти та 32,00 грн. у ясельних групах.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії – депутат Лазірко Р.Т.)

 

 

Міський голова                                                                І.Трухим

 

print

Pin It on Pinterest