«

»

Чер 20

Німецькі волонтери привезли чергову партію гуманітарної допомоги та надають прихисток українцям

20062022
17 червня в Офісі підтримки військовослужбовців у Львові заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко зустрівся із представниками волонтерської ініціативи «Lemberg wir kommen».

До її складу входить зокрема діючий депутат Бундестаґу Matthias Hauer, а також представники бізнесу Північної Рейн-Вестфалії (федеративна земля з центром у м.Дюссельдорф).

Участь у зустрічі взяв керівник гуманітарного штабу при Львівському палаці мистецтв  Юрій Візняк.

За час війни німецькі партнери передали  гуманітарної допомоги Україні на загальну суму 4 мільйони євро. Цього разу вони особисто супроводжують 40 тонн гуманітарного вантажу для українців.  Повертаючись назад у Німеччину, візьмуть на тимчасове проживання українців, які змушені втікати із зон бойових дій.

Під час зустрічі Іван Собко подякував представникам волонтерської ініціативи «Lemberg wir kommen» за підтримку українців у їхній боротьбі із російським агресором та вручив їм подяки облдержадміністрації.

«Ваша допомога є надзвичайно важливою для нас. Кожного дня в обласний гуманітарний штаб приходять сотні людей, які потребують допомоги, яку неможливо виразити в грошовому еквіваленті. Їм також необхідно, щоб хтось їх почув та вислухав. Дуже вам вдячний за ваше бажання допомогти нам у цей важливий та водночас нелегкий період для нашої держави та нашого народу», – наголосив Іван Собко.

Він наголосив, що сучасну історію  розвитку цивілізованого суспільства сьогодні творять українці.

«Важливо, що сьогодні нас підтримують європейські країни. Ми маємо добру звістку, що Рада Європи схвалила позицію, що Україна буде асоційованим членом.  І нарешті ми бачимо чітку позицію країн Європейського Союзу, зокрема Німеччини, Франції, Італії та інших. Вони розуміють що російський агресор творить зло. Ми дуже очікуємо свого Дня перемоги над цим лютим ворогом і віримо, що це буде дуже скоро», – додав Іван Собко.

Інший напрям роботи цих волонтерів – це прилисток українських громадян у Німеччині. Так, повертаючись назад додому,  вони візьмуть на тимчасове проживання українців, які змушені втікати із зон бойових дій.

Загалом уже прихистили понад 500 наших громадян. Усі українці, які змушені були втікати від війни, отримують від команди волонтерів необхідну допомогу – вирішення побутових, соціальних, організаційних питань.

«Нас захоплює, наскільки українці є дружнім народом і як ви мужньо стоїте проти росії. Ми і надалі допомагатимемо вам, щоб перемога була швидкою », – зазначив один з представників «Lemberg wir kommen» Роджер Шім

print

Pin It on Pinterest