«

»

Чер 12

На Старосамбірщині стартувала операція “Мак 2017″

Ukrainian_National_Police_logo.svgЯк і кожного року, на території держави та в Львівській області зокрема почалась комплексна оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Мак – 2017».

Мета цієї операції — виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків. До участі у заходах залучено громадське формування “Охорони громадського порядку та державного кордону” при Старосамбірській міській раді.

Що стосується відповідальності, то згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Правоохоронці нагадують, що посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності.

Тож поліцейські закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження наркотичних рослин до управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Львівській області, або ж звертатися до найближчих відділів та відділень поліції. Телефон (03238) 23-022.

print

Pin It on Pinterest